Apple are succes cât China: A făcut bani în 3 luni cât n-au făcut Intel și Google într-un an

Apple are succes cât China: A făcut bani în 3 luni cât n-au făcut Intel și Google într-un an

Apple se pricepe să facă bani și nicio companie din istorie nu s-a descurcat mai bine. Tocmai și-a anunțat rezultatele financiare și că a vândut peste un miliard de dispozitive cu iOS. Astfel, la opt ani de la primul iPhone, Apple este o companie mai puternică decât a fost vreodată.

Sunt câteva detalii esențiale pentru ceea ce înseamnă Apple în prezent, pe lângă lansările de iPhone, iPad și Apple Watch. Astfel, în trei luni a avut venituri de 74,6 miliarde de dolari cu un profit de 18 miliarde de dolari. Ce înseamnă asta? Spre exemplu, Intel a avut 52,7 miliarde de dolari și Google 66,4 miliarde. Pe tot anul. Profitul Apple, față de aceeași perioadă a anului precedent, a crescut cu 46%.

De asemenea, în China Apple a vândut de 16,1 miliarde de dolari. Spre comparație, pe continentele Europa și America de Nord a vândut de 17,2 miliarde de dolari, respectiv 30,5 miliarde. Totuși, trebuie luat în calcul că e vorba de o țară mult mai mare cu un avânt consumist impresionant. Aceste cifre mai arată însă și că SUA încă e cea mai bună piață a companiei.

Apple a reușit să vândă 74,5 milioane de telefoane iPhone, fără să specifice câte unități din fiecare model, 21,4 milioane de tablete iPad, iar aici scade cu 18%, și 5,52 milioane de computere Mac, în creștere cu 14%. Telefoanele sunt categoria în care Apple vinde cel mai bine, cea mai mare creștere fiind în China. Este aceeași țară în care companii precum Xiaomi, Oppo sau Lenovo vând de milioane de dolari lunar și au creștere rapidă. OLYMPUS DIGITAL CAMERA În martie 2013, Apple reușeau să vândă sub 10 miliarde de dolari în China, cea mai mare creștere până la cea din ultimele trei luni ale anului trecut. Acum, au explodat vânzările până la peste 16 miliarde. Este piața pe care Apple vrea să pună până în 2016 40 de magazine, dublu față de cât are în prezent. Și o ultimă comparație a vânzărilor în Asia: vinde în China triplu față de cât vinde în toată regiunea Asia – Pacific (exceptând Japonia, unde a avut vânzări de 5 miliarde de dolari).

Miliardul și un detaliu important despre iPad

Vorbind despre ultimele venituri, Tim Cook, directorul Apple, a amintit și de o altă performanță pe care au înregistrat-o în noiembrie: au livrat dispozitivul iOS cu numărul un miliard. Totuși, fix acea unitate este la Apple, e vorba de un iPhone 6 Plus de 64GB și rămâne în colecția companiei. Spre comparație cu Android, o platformă mult mai populară la care contribuie mai mulți producători, dispozitivul cu numărul un miliard a fost activat în septembrie 2013. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dincolo de succesul pe telefoane, tabletele sunt într-o situație destul de proastă. Într-adevăr, Apple a lansat anul trecut doar iPad Air 2 cu dotări mai bune, iPad mini 3 fiind doar iPad mini 2 cu senzor de scanare a amprentei. Însă Apple, și niciun alt producător, nu a ajuns să vândă în creștere tablete, de la trimestru la trimestru. Totuși, asta nu înseamnă că nu face bani de pe urma lor, a făcut suficienți, dar cererea este mai scăzută de la an la an.

Între atâtea telefoane cu ecrane de peste 5 inci și chiar de 7 inci, tabletele nu-și mai găsesc un loc atât de bun în bugetele și în gama de dispozitive ale oamenilor. iPad, tableta care a pornit valul, împlinește cinci ani anul acesta și pare deja epuizată, iar despre Apple există zvonuri că ar vrea să creeze un hibrid: iPad cu aptitudini de Macbook Air sau viceversa.

Următorul pas este ceasul inteligent. Apple Watch va fi lansat în aprilie, va fi primul model și cel mai probabil va avea suficiente probleme cât să nu fie o investiție prea bună la început. Va fi disponibil în două versiuni, iar cea mai ieftină va fi 350 de dolari.

Surse pentru informații: The Verge aici, aici și aici

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI