12 mai 2014 | 12:00

Twitter introduce schimbări importante la capitolul securitatea conturilor

ACTUALITATE
Twitter introduce schimbări importante la capitolul securitatea conturilor

După numeroase evenimente în care au căzut pradă hackerilor, gigantul sporeşte securitatea serviciului.

securitate twitter update-tops

Platforma de micro-blogging continuă să fie cea mai populară reţea de socializare de acest tip. Din păcate, la capitolul securitate are minusuri importante pe care încearcă să le remedieze printr-un nou update ce va fi disponibil în scurt timp tuturor celor 200 de milioane de utilizatori ai săi.

În mare parte, schimbările vizează sistemul de schimbare a parolei în cazul detectării de activităţi suspicioase în cont. La scurt timp după ce cineva încearcă să vă acceseze contul, veţi primi un email de notificare, urmând ca la prima tentativă ulterioară de autentificare să fiţi întrebaţi ,,ceva ce doar voi aţi şti”.

De acum înainte, o parolă nouă poate fi obţinută prin email sau SMS. În mod evident, pentru a profita de partea cu mesajul pe telefon, trebuie să vă asociaţi numărul personal contului de . Ca un mic detaliu, puteţi dezactiva recepţia de orice alte notificări pe mobil de la Twitter, în afara schimbării parolei. Procedura obţinerii unor noi informaţii de autentificare prin SMS implică primirea unui cod numeric pe care îl veţi introduce pe site, ulterior fiindu-vă oferită opţiunea definirii unei noi parole.

Cu aceste modificări de fond, Twitter cu siguranţă nu a reinvetat apa caldă, s-a aliniat însă la un trend care există deja de mult timp în piaţă. Rămâne să vedem dacă se va micşora numărul incidentelor neplăcute ce vizează platforma.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele