De acum poţi să ascunzi mesaje în spatele postărilor de pe Twitter

De acum poţi să ascunzi mesaje în spatele postărilor de pe Twitter
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
15:30 11.05.2014

Un pasionat de criptografie a dezvoltat un sistem prin care puteţi ascunde mesaje în postările voastre, aparent banale, de pe .

Twitter mesaje ascunse encriptare

Critpografia este o artă care se manifestă prin abilitatea de a ascunde un mesaj într-un alt mesaj după nişte reguli foarte stricte, în aşa fel încât, folosind un cod, cineva să poată ajunge la informaţia ascunsă. Deşi există metode foarte complexe prin care puteţi face acest lucru, un individ creativ cu numele de Matthew Holloway a creat o unealtă web pentru a encripta câteva cuvinte în postările voastre de pe Twitter.

Unealta este accesibilă la adresa holloway.co.nz/steg şi poate fi folosită atât pentru encodarea cât şi decodarea unui mesaj. Puteţi testa dacă funcţionează făcând un copy paste la mesajul de mai jos. În teorie, criptografia nu este cel mai potrivit cuvânt pentru acest sistem deoarece oricine vă poate accesa mesajul din spatele celor 140 de caractere. Creaţia lui Holloway este perfectă însă pentru altă problemă extrem de arzătoare. În de pe Twitter într-un mod automat, după câteva cuvinte cheie, cenzura nu se va mai aplica unor mesaje precum cel mai jos. Cine ştie, poate pe termen lung, se vor perfecţiona din ce în ce mai multe astfel de unelte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI