O noua amenintare pe Twitter, o noua arestare

O noua amenintare pe Twitter, o noua arestare

Un tanar de 21 de ani, din inconstienta, a lansat o amenintare pe Twitter cum ca va viola o femeie. La scurt timp, a fost arestat.

Amenintari twitter anglia lira sterlina

Victima vizata era englezoaica Caroline Criado Perez, care a facut presiuni imense in ultimii ani pentru ca bancnotele britanice sa gazduiasca mai multe personalitati feminine. Se pare ca eforturile ei au fost incununate de succes. Doar saptamana trecuta a fost anuntat oficial ca o noua bancnota de 10 lire sterline care va intra in circulatie in 2017 o va avea pe o parte pe regina Angliei, ca de obicei, iar pe partea cealalta pe Jane Austen, populara autoare a unor romane precum „Mandrie si prejudecata” si „Ratiune si simtire”.

Desi traim in secolul 21 si in mod normal nu ar trebui sa fie nici un fel de problema ca vedem mai multe figuri feminine pe monede de orice fel, misoginismul se pare ca este la un nivel de necrezut in Regatul Unit. Ca urmare, la scurt timp dupa anuntul noii bancnote, Criado-Perez a primit nu mai putin de 50 de amenintari de viol intr-o singura ora. Pentru ca foarte multi s-au grabit sa critice lipsa de actiune a autoritatilor locale vizavi de respectivele amenintari, un tanar de 21 de ani din Manchester , iar investigatiile in legatura cu alti agresori virtuali nu s-au incheiat.

,,Un barbat in varsta de 21 de ani a fost arestat astazi in Manchester pentru suspiciune de hartuiala si ofense. Arestarea a fost facuta in conexiune cu comunicatii malitioase primite de ofiterii din Camden, joi, 25 iulie.” Cei de la Scotland Yard nu au ezitat sa se laude cu arestarea agresorului, atragand atentia asupra faptului ca nu s-a incheiat cazul.

O solutie mai usoara la astfel de probleme de amenintare pe Twitter ar fi un buton Report Abuse integrat sub fiecare postare pe reteaua sociala. Chiar daca functia exista deja in versiunea de iOS a aplicatiei, in versiunea Web se pare ca intarzie de ceva timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: