17 dec. 2014 | 13:46

CES 2015 – Sony SmartEyeglass Attach, primul competitor real pentru Google Glass

ACTUALITATE
CES 2015 - Sony SmartEyeglass Attach, primul competitor real pentru Google Glass

Ochelarii de realitate augumentată Google Glass încă stârnesc vâlvă printre pasionații de tehnologie, iar acum au un competitor serios. Sony SmartEyeglass Attach va fi prezentat la CES 2015, potrivit Geeky-Gadgets.

sony eyeglass

Ochelarii Sony SmartEyeglass au fost detaliați de către cei de la Sony și prezintă informațiile importante chiar în fața ochilor cu ajutorul unui afișaj de tip LED. Partea cea mai interesantă, totuși, la Sony SmartEyeglass Attach este faptul că e un simplu modul care poate fi atașat unei perechi de ochelari obișnuite.

”Acest modul are potențialul de a îmbogăți viețile utilizatorilor într-o varietate de feluri. Prin atașarea lui la o pereche de ochelari – fie de soare, fie de vedere – poți obține acces instant la informații vizuale care fac viața de zi cu zi mult mai ușoară”, au declarat reprezentanții companiei.

Japonezii mai spun că Sony SmartEyeglass Attach poate fi folosit în sport sau la serviciu, sau în multe alte activități, afișând informațiile într-o fereastră mică, din colțul lentilei ochelarilor.

Pe lângă ecranul OLED, modulul mai are și o cameră video și cântărește aproximativ 40 de grame. Sony a promis că acest gadget va intra în producție începând de anul viitor, iar mai multe informații vom afla la CES 2015, eveniment la care vom și noi prezenți.