02 sept. 2014 | 08:00

Cel mai detestat browser redevine popular: Internet Explorer 11 este salvarea

ACTUALITATE
Cel mai detestat browser redevine popular: Internet Explorer 11 este salvarea

Deşi mulţi dintre noi folosesc Chrome sau Mozilla Firefox, Internet Explorer continuă să rămâne în fruntea clasamentelor.

Internet Explorer 11 browser statistic

Pentru că versiunile vechi de Internet Explorer au venit la pachet cu minusuri semnificative, foarte mulţi internauţi s-au orientat către Chrome sau Firefox. Versiunile mai recente ale browserului, precum IE11, sunt mult mai eficiente şi sprintene, fapt pentru care cota de piaţă a programului creat de Microsoft crește.

Dacă ne uităm atent, 8 continuă să conducă acest clasament pentru simplul fapt că este preinstalat pe Windows 7, cel mai popular sistem de operare la ora actuală. Chiar şi aşa însă cele 21,4 procente reprezintă o scădere de la 21,56 procente de acum o lună. În aceeaşi perioadă de timp, cota de piaţă a IE11 a crescut de la 16,78 procente până la 17,45 procente. Per total, browserele Microsoft continuă să ocupe peste 50% din piaţă, în scădere de la 58,38 procente până la 57,69 procente.

Citește și: Unreal Engine 4 poate rula nativ în Firefox [VIDEO]

Din acelaşi studiu al celor de la Net Applications aflăm că Google Chrome ocupă poziţia a treia în clasament, cu 11,05 procente, urmat îndeaproape de Mozilla Firefox cu 10,51%. Categoria „Altele“, în care sunt incluse Opera, Safari şi altele, are o cotă de piaţă totală de 20,75%.

Într-o piaţă atât de agresivă precum cea a browserelor de Internet, rămâne să vedem dacă poate să mai facă schimbări revoluţionare. În definitiv, ne pregătim pentru Windows 9, o ocazie ca gigantul din Redmond să sară la Internet Explorer 12.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele