Unreal Engine 4 poate rula nativ în Firefox [VIDEO]

Cei de la Epic Games nu doar că au realizat un motor grafic foarte performant, dar se pare că Unreal Engine 4 poate chiar să ruleze nativ în Firefox.

epic games unreal engine 4-firefox

În urmă cu aproximativ un an, cei de la se lăudau în egală măsură cu faptul că browserul creat de Mozilla poate rula nativ un demo grafic impresionant realizat în Unreal Engine 3. Cu toate că nu am văzut până la această oră un joc care să folosească acel motor grafic şi pe care să-l rulaţi fără probleme în browser, se pare că cei de la Epic Games sunt mai optimişti în legătură cu .

Clipul de mai jos înfăţişează un demo grafic realizat în noul UE4 ce este randat direct în Firefox. Partea bună este că acest nou engine nu limitează dezvoltatorul doar la FPS-uri şi jocuri de aventură spectaculoase. Jocuri 2D de tip platformer sunt de asemenea posibile, după cum veţi observa.

Marea diferenţă faţă de anul trecut este că această performanţă are ca scop convingerea dezvoltatorilor că pot folosi clienţi web, momentan doar Firefox, pentru a crea jocuri ,,aproape de nediferenţiat faţă de cele pe care în mod normal ar trebui să aştepţi să le descarci şi instalezi”. Pentru demonstraţie nu s-au instalat nici un fel de extensii în browser.

Acest clip este doar un preview pentru ceea ce Mozilla urmează să demonstreze live săptămâna viitoare la Game Developers Conference.

Alexandru Puiu
15:00 13.03.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video