Internet Explorer domină încă piața browserelor cu 58.38%

Internet Explorer domină încă piața browserelor cu 58.38%
Radu Neagu
17:00 01.07.2014

Chiar dacă Internet Explorer a fost luat în derâdere mai tot timpul, Microsoft a făcut destul de multe îmbunătățiri acestui browser în ultimii ani.

Microsoft Internet Explorer

Internet Explorer poate fi considerat acum un browser destul de decent și demn de încredere pentru cei care nu știu de existența lui Chrome sau a alui Firefox, sau care nu doresc să le folosească pe acestea din urmă. Cota de piață a lui Internet Explorer este totuși destul de mare, și continuă să domine această piață cu un procent de 58.38%. Pentru cei care se întreabă unde se situează Chrome sau Firefox, aflați că acestea nu o duc chiar atât de bine. Google Chrome deține o cotă de 19.34 procente iar Mozilla Firefox a ajuns la 15.54 procente. Cifrele vin de la NetMarketshare.com.

În favoarea lui Internet Explorer este desigur și faptul că aceasta vine cu orice versiune de Windows, iar cei care folosesc computerul pentru activități simple și nu sunt atât de cunoscători ai acestui domeniu vor folosi cel mai probabil browser-ul cu care vine sistemul de operare. Desigur, există opțiunea de a îl dezactiva și de a folosi alt browser, recomandare pe care o face chiar sistemul de operare la prima pornire a browser-ului, însă din nou, în avantajul lui, este de prea mult timp pe piață și este prea cunoscut de cei mai puțin implicați în domeniul tehnologic, pentru a nu fi alegerea optimă.

Comentarii
loading...