30 sept. 2014 | 07:30

Samsung Galaxy Note 4 are probleme mari de construcţie

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 4 are probleme mari de construcţie

Primele smartphone-uri 4 au ajuns la utilizatorii şi se pare că sunt departe de a fi perfecte, din punct de vedere al construcţiei.

galaxy-note-4-probleme fabricatie

Deşi cei de la Apple au fost subiectul principal în ultimele zile, datorită scandalului bendgate legat de calitatea construcţiei la iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, acum este timpul ca cei de la Samsung să vină în centrul atenţiei pentru un fenomen similar.

După ce gigantul sud-coreean s-a aruncat la ironii despre flexibilitatea nedorită de la iPhone 6, au apărut primele dovezi legate de un design defectuos al . Cel mai nou phablet a companiei a ajuns la primii utilizatori din Coreea de Sud şi internetul a fost bombardat de imagini ce nu pun dispozitivul într-o lumină pozitivă. Din câte se pare, fără nici un fel de presiune sau efort, o precizie mică în procesul de construcţie a rezultat într-un spaţiu nedorit între display şi carcasă. Acesta este atât de mare încât se pot introduce fără probleme cărţi de vizită în el, după cum se poate vedea şi în colajul de mai sus.

Pe lângă faptul că un astfel de detaliu este inestetic, poate sta la baza unor probleme mult mai grave. În definitiv, în acel spaţiu dintre display şi carcasă se poate strecura un strop de ploaie sau o cantitate semnificativă de praf, iar telefonul poate deveni cu uşurinţă nefuncţional.

Cei de la Samsung au confirmat deja că au luat la cunoştinţă problema şi încearcă să o remedieze înainte de lansarea globală a Galaxy Note 4. Coreenii care l-au cumpărat deja vor avea probabil ocazia să-l schimbe în garanţie în momentul în care schimbările de producţie planificate vor fi implementate. Rămâne să mai aşteptăm până pe 17 octombrie pentru a vedea dacă versiunea noului telefon care va ajunge în alte colţuri ale mapamondului va avea aceleaşi probleme.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele