Greutatea sub care crapă: iPhone 6 Plus e mai tare decât iPhone 6, dar Note 3 rege [VIDEO]

Cei de la Consumer Reports, folosind un aparat profesional de testare, au asociat nişte valori rezistenţei şi iPhone 6 Plus.

Consumer Reports _Electronics_Bent_Phones_Scattered_09-14

Cei de la Apple au făcut eforturi semnificative pentru a încheia dezbaterea din jurul anduranţei iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. Până la această oră însă, acestea nu au fost încununate de succes. Bendgate nu s-a încheiat, deşi au apărut suficient de multe dovezi că există şi .

În cel mai recent episod din seria de clipuri care atestă flexibilitatea nedorită a noilor smartphone-uri ieşite din Cupertino, cei de la Consumer Reports folosesc un mecanism avansat de testare. Maşina pe care o vedeţi în filmul de mai jos nu doar îndoaie un telefon, dar asociază şi o valoare foarte exactă momentului în care acesta cedează.

Pornind de la această premisă, iPhone 6 Plus se pare că este cel mai rezistent dintre cele două. Acesta suferă o deformare plastică la presiunea de  40 de kilograme, în timp ce iPhone 6 cedează la doar 31,7 kilograme. Pentru comparaţie, în aceleaşi condiţii, recent lansatul HTC One M8 are acelaşi nivel de anduranţă precum iPhone 6. Cel mai rezistent aparat testat a fost Galaxy Note 3. Carcasa phabletului celor de la Samsung s-a separat după ce a fost aplicată o presiune de  68 kilograme (150 pounds).

Dacă vreţi şi voi să testaţi acasă cum se traduc aceste valori în lumea reală, editorii de la Consumer Reports au afirmat că presiunea necesară deformării unui iPhone 6 şi iPhone 6 Plus este similară cu forţa de care aveţi nevoie pentru a rupe un mănunchi de 3-4 creioane.

08:00 29.09.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video