06 oct. 2014 | 02:07

Disney stinge becul la un alt joc din universul Star Wars

ACTUALITATE
Disney stinge becul la un alt joc din universul Star Wars

De când cei de la Disney au achiziţionat licenţa pentru tot ce ţine de , au venit atât cu veşti bune, cât şi cu veşti rele pentru fanii seriei.

starwarstinydeathstar

În urmă cu aproximativ un an, un contract dintre George Lucas şi Disney se încheia cu vânzarea tuturor proprietăţilor intelectuale din jurul francizei Star Wars. De atunci, s-a început munca la un nou film de lung metraj şi au fost lansate câteva jocuri. , de exemplu, este un joc oficial cu licenţă din partea Disney.

Din păcate, acelaşi contract a venit şi cu câteva veşti proaste pentru amatorii de jocuri a căror acţiune se petrece în îndrăgitul univers. Star Wars 1313, de exemplu, un joc care se afla într-un stadiu avansat de dezvoltare şi care adunase deja câţiva fani, a fost desfiinţat la scurt timp după achiziţia de către Disney.

Fanii pixel art au parte acum de o nouă dezamăgire provocată de compania americană. După unsprezece luni în Apple AppStore, Windows Phone Store şi Google Play, Tiny Death Star a fost eliminat din magazine virtuale. Star Wars Assault Team urmează să aibă parte de un deznodământ identic în viitorul foarte apropiat. Motivul din spatele deciziei este cât se poate de simplu: se doreşte lucrul mai intens la alte proiecte.

Ian Marsh, coproprietar-ul la NimbleBIt, studioul din spate Tiny Death Star şi Tiny Tower a fost surprins de decizie, în contextul în care nu a primit nici un avertisment oficial din partea Disney. Mai mult decât atât, respectivul joc continua să fie o sursă generoasă de profit pentru creatorii săi, decizia de a-l închide fiind şi mai greu de înţeles.

La momentul redactării acestui material, jocul dispăruse deja din Google Play, dar mai putea fi descărcat din iTunes şi Windows Phone Store. În mai puţin de 24 de ore vă dispărea însă şi din acestea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele