02 oct. 2014 | 09:17

Descărcaţi acum gratuit Windows 10 Technical Preview

ACTUALITATE
Descărcaţi acum gratuit Windows 10 Technical Preview

În conformitate cu promisiunea făcută în urmă cu două zile, Microsoft a pus la dispoziţia curioşilor o versiune Technical Preview de .

Microsoft Windows 10 Technical Preview

Deja de câţiva ani, cei de la Microsoft, în perioada de dezvoltare a unui nou sistem de operare, oferă doritorilor acces la o versiune alpha sau beta a respectivei platforme. Windows 10 nu reprezintă o excepţie de la regulă, motiv pentru care, de acum vă puteţi instala o variantă Technical Preview a celui mai nou SO ieşit din Cupertino.

Nu poartă numele de Windows 9, cum ne aşteptam cu toţii şi nici nu este o versiune finală a platformei. Vă oferă în schimb un loc în primul rând la inovaţiile mai mici sau mai mari realizate de inginerii companiei lui Satya Nadella cu ocazia Windows 10. De cele mai multe ori, nu aveţi nevoie de o versiune finală a unei aplicaţii software pentru a vă da seama dacă merge în direcţia care trebuie sau nu.

,,O familie de produse, o platformă, un magazin”, acesta este crezul sub care Microsoft a anunţat noul Windows 10, un sistem de operare care, deşi în esenţă este destul de ambiţios, în practică reciclează multe elemente care ne-au făcut să nu renunţăm la în favoarea Windows 8 sau Windows 8.1.

Windows 10 Technical Preview poate fi descărcat gratuit de aici după ce v-aţi autentificat cu un cont gratuit Microsoft. Versiunea în engleză pe 32 de biţi are 2,93GB, iar cea pe 64 de biţi are 3,81GB. Tot pe aceeaşi pagină vă este oferită o cheie personalizată de instalare. Pentru a crea un stick USB bootabil cu respectiva imagine ISO cel mai bine ar fi să folosiţi utilitarul Windows 7 USB/DVD Tool de la această adresă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele