Windows 10 va fi disponibil abia din 2015

Windows 10 va fi disponibil abia din 2015

Windows 10 a fost prezentat oficial de Microsoft în această seară. Până la anul însă nu vedem noua versiune.

windows 10 prezentat joe belfiore

Microsoft a prezentat Windows 10 în San Francisco, a detaliat cum acesta reprezintă o fuziune între vechea filosofie a sistemelor de operare și ceea ce a implementat odată cu Windows 8, iar din 2015 ne vom putea bucura de noul Windows. La conferința Build din aprilie 2015, Microsoft va detalia funcționalitățile pentru utilizatorii obișnuiți din Windows 10, în seara aceasta rezumându-se la a prezenta cele mai importante power tools și schimbări.

„Aduce laolaltă experiența din Windows 7 cu elemente din Windows 8“, a caracterizat Terry Myerson, șeful diviziei Windows, noul sistem de operare. Microsoft va oferi acces la Windows 10 dezvoltatorilor și utilizatorilor entuziaști (prin programul Windows Insider) mai devreme decât data oficială de lansare a sistemului de operare. Chiar de mâine aceștia vor avea acces la Technical Preview. Desigur, este o versiune alpha, încă în lucru și multe dintre bug-uri vor fi descoperite prin utilizare.

Odată cu Windows 10 Microsoft se asigură și de rezolvarea unei probleme importante: scalarea eficientă a aplicațiilor între dispozitive. „Windows 10 va rula pe o gamă mult mai mare de dispozitive, cea mai mare de până acum. Mai mult, Windows 10 va fi cea mai bună platformă pentru mediul enterprise lansată vreodată“, a spus Myerson în timpul conferinței.

Află mai multe despre Windows 10

Citește și: