03 ian. 2013 | 11:30

Microsoft e „suparat” pe Google din cauza YouTube

ACTUALITATE
Microsoft e

Nici nu a inceput bine anul 2013 si Dave Heiner de la Microsoft isi exprima frustrarile vis-a-vis de actiunile recente ale lui  Google. metrotube YouTube pe Windows Phone

In cazul in care mai avea cineva un dubiu, inca exista multe aplicatii importante care lipsesc din . Pana si aplicatia oficiala YouTube se numara printre ele.

Incercand probabil sa atraga atentia asupra faptului ca ,,Google e de vina”, unul din directorii Microsoft a mentionat intr-un post pe blogul Technet despre aceste lucruri. Fara a lasa loc de interpretari, Dave Heiner a afirmat ,,Google continua sa previna oferirea de catre Microsoft utilizatorilor de Windows Phone a unei aplicatii complete YouTube.” In principiu, intregul argument al discursului lui Heiner graviteaza in jurul unei idei simple. Momentan nu exista un API oficial de YouTube care sa ofere dezvoltatorilor de aplicatii posibilitatea de a accesa informatiile aferente clipurilor. In aceasta categorie intra atat informatiile din metadata cat si optiunile legate de redare a clipurilor. Din aceasta cauza, de exemplu, aplicatii precum MetroTube nu functioneaza foarte bine pe Windows Phone. Pentru simplul fapt ca nu sunt aplicatii native, in momentul in care Google face mici schimbari in culisele YouTube, aplicatia respectiva se blocheaza sau inceteaza sa mai redea videoclipurile.

Acest episod este cel mai recent dintr-o serie de manifestari agresive, mai mult sau mai putin fatise, dintre Microsoft si Google. Mai precis, dupa ce Microsoft a initiat iarClay Bavor de la Google a afirmat ca , a urmat revansa. Aceasta din urma a venit sub forma discursului descris mai sus.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele