14 feb. 2013 | 14:20

HP lucreaza impreuna cu Google la tablete cu Android

ACTUALITATE
HP lucreaza impreuna cu Google la tablete cu Android

Este posibil ca HP sa fi iesit din hibernare in ceea ce priveste zona tabletelor si sa fie gata sa adopte sistemul de operare Android.

Hp Google Android Tablet

Zilele trecute au inceput sa apara mai multe zvonuri, care citau surse apropiate de companie, legate de cel putin o tableta HP cu sistem de operare Android. Realizata in colaborare cu Google, tableta in cauza va fi propulsata de sprintenul NVIDIA Tegra 4. SoC-ul anuntat in ianuarie la CES, in Las Vegas, este unul dintre primele cipuri quad core realizate in jurul noii arhitecturi ARM Cortex-A15.

Desi are o tableta cu Windows 8, HP ElitePad, compania a refuzat sa creeze dispozitive cu Windows RT. Ca urmare, singura alternativa pentru a-si consolida pozitia in domeniul tabletelor cu un pret mai scazut, ramane adoptia platformei Android. Daca tentativa va fi incununata de succes, Google va avea foarte mult de castigat din parteneriatul cu Hewlett Packard. Prin astfel de miscari gigantul din Redmond va reusi sa-si consolideze pozitia in domeniul Computerelor Personale.

Dupa achizitia companiei Palm in 2010 cu 1,2 miliarde dolari, actiune care a ajuns sa fie considerata un esec colosal pentru HP, compania americana si-a revenit semnificativ in ultima perioada. Daca tot a reusit sa recupereze de la Lenovo titlul de cel mai popular producator de sisteme din lume, ar fi si pacat sa nu isi incerce din nou norocul cu tablete.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele