HP nu va lansa un smartphone in 2013, probabil in urmatorii 5 ani

HP nu va lansa un smartphone in 2013, probabil in urmatorii 5 ani

Meg_WhitmanCEO-ul HP, Meg Whitman admite faptul ca HP are nevoie sa intre din nou pe piata smartphone-urilor, intr-un interviu catre Fox Business Network. Motivul? Meg Whitman spune ca o multime de persoane nu isi permit tablete sau laptop-uri asa ca se orienteaza catre smartphone ca singurul mod de lucru. Compania trebuie deci sa se orienteze asupra acestui aspect.

Intrebata cand va vedea consumatorul de rand acest tip de produs, CEO-ul a precizat ca „se lucreaza la acest aspect, HP a facut un ocol in acest domeniu si e timpul sa ajunga pe calea cea dreapta.”

As putea sa continui sa mentionez spusele doamnei insa as lungi prea mult articolul, care, in esenta ar trebui sa fie o stire. Nu ma pot abtine sa nu comentez putin in aceasta directie.

In primul rand HP a cumparat Palm acum ceva vreme si l-a ingropat… la propriu. In al doilea rand esecul lamentabil pe care l-au avut cu WebOS i-a zguduit din nou din punct de vedere financiar, faimosul sistem de operare a ajuns un open source. Nu neg faptul ca exista oameni buni in companie, sunt sigur ca sunt multi la numar, insa sunt cam dezorganizati si le lipseste viziunea. HP a fost o companie puternica si inca este pe domeniul desktop-urilor si al laptop-urilor, de ce nu raman sa faca acelasi lucru insa mai bine? Dell, de exemplu a avut o incercare de tableta cu acel Streak, nu a fost atat un esec ci mai mult un semnal de alarma pentru companie, care a spus „Daca nu ne pricepem la un lucru nu il mai facem”.

HP merge pe acelasi principiu al produselor bine construite si de calitate ce ofera o experienta placuta utilizatorului. Smartphone-urile si Tabletele chiar nu sunt punctul forte al acestora. Afirmatia ca vom produce un telefon in urmatorii 5 ani mi se pare un strigat de ajutor, acum in momentul in care Apple si cu Samsung conduc piata. Planuri pentru lansarea unui smartphone HP nu sunt nici macar in 2013, asa ca de ce ai mentiona acest lucru acum? Ritmul de crestere tehnologic a crescut foarte mult in ultimii 3 ani, asadar daca HP nu lanseaza decat in urmatorii 5 ani un smartphone sansele sunt la fel de mari sa se repete istoria… Cred ca singura miscare buna a fost lansarea unei tablete cu Windows 8.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: