Noi dispozitive touchscreen de la HP pentru piata din Romania

Noi dispozitive touchscreen de la HP pentru piata din Romania

In cursul zilei de astazi au fost lansate noile dispozitive touchscreen de la HP, in mod oficial si pe piata din Romania. Vorbim mai exact de varianta cu touchscreen a lui Spectre XT,  HP ENVY, ultrbook-ul lor ce acum dispune de ecran tactil, HP ENVY 23, un All in One cu aceleasi capabilitati pentru Windows 8 si ElitePad 900, o tableta cu Windows 8 Pro. Nu am uitat de ENVY X2 o tableta cu docking station inclus si cu o autonomie de invidiat.

Toate produsele prezentate de HP detin un touchscreen si ruleaza desigur Windows 8, in varianta Professional. Hai sa le luam pe rand si sa le „analizam” putin.

ENVY TouchSmart Ultrabook este acelasi ultrabook cu upgrade-ul la touchscreen, in rest specificatii asemanatoare cu Folio, cel testat de noi si un pret oficial de 4399 Lei.

HP Windows 8 (21)

Hp Spectre XT TouchSmart Ultrabook – Un nume lung pentru un produs care exista deja pe piata de ceva vreme, de data aceeasta vine insa cu un display FullHD, foarte de apreciat, touchscreen si procesoare i5. Modelul cu i7 momentan nu este disponibil in Europa. Ca si design arata cu adevarat incredibil… un cuvant care nu credeam ca il voi folosi. Ca si suita software acesta vine cu Adobe Photoshop Elements si acces pentru 90 de zile la catalogul Universal Music Group pentru pasionatii de muzica. Pretul? Ei bine aceasta „jucarie” de 15.6 inci costa aproximativ 5.599 Lei.

HP  ENVY TouchSmart All in One 23 – Un All in One care din nou merita puncte in plus pentru design. Specificatiile precizeaza un procesor i5 din seria Ivy bridge , din nou cel mai puternic disponibil pentru piata din europa… Aici nu mai sunt de acord, chiar ar merita un i7, mai ales ca vorbim de un sistem ce sta pe birou si nu in rucsac. Pe partea de conectica sta desul de bine, iar panoul de 23 inci in diagonala are o rezolutie FullHD. Sistemul detine aceleasi beneficii software ca si Spectre XT, si are un pret recomandat de 5.199 Lei, atentie pentru versiunea cu core i3, 4 GB RAM si 500 GB HDD. Mai jos o mica galerie de imagini cu acesta.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/HP ENVY 23/”/]

HP ElitePad 900 – O tableta mai „retrasa” ca si asezare in prezentarea de astazi, este de altfel dotata cu un procesor Atom Z2760, o memorie de 2 GB si o capacitate de stocare de 64 GB. Cu toate acestea ruleaza Windows 8 Pro si are capabilitati de redare si inregistrare FullHD. Display-ul este unul de 10.1 inci iar produsul pare destul de rigid si usor in acelasi timp. Nu dispune de tastatura, insa are optiunea pentru o baterie externa, optionala, care poate dubla autonomia acesteia. Pretul este destul de maricel insa… 3799 Lei pentru modelul fara 3G si 4.149 Lei pentru cea cu 3G. Personal as fi preferat o optiune de 4G, mai ales prin faptul ca este un Windows 8 Pro si nu varianta RT. Mai avem putin de asteptat in acest sens, politica HP depinzand desigur de cea a companiei mama din USA.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/ElitePad 900/”/]

HP ENVY 2x – Probabil cel mai interesant si mai versatil produs prezentat astazi, tableta detine o tastatura cu un acumulator inclus ce poate duce durata de functionare pana la 19 ore per total. Aici avem tot un procesor Atom intr-o carcasa de 11.6 inci cu o rezolutie de 1366×768 si o placa grafica Intel HD. Hibridul este realizat din aluminiu pe exterior, la interior dispunem insa tot de o carcasa de plastic argintie. Cei doi acumulatori, cel din tableta si cel din tastatura se pot incarca atat independent cat si simultan… cel putin asa se spune. In mod sigur incarcarea se face prima tableta, pana la un anumit nivel si apoi tastatura. Camera frontala este cu inregistrare video 1080p iar ce de pe spate are 8 Megapixeli si chiar si un blitz. Pretul este de 3.999 Lei, si nu detine un modul GSM. Totusi, pentru faptul ca vine cu un docking station si cu un display mai mare, mi se pare destul de bun pretul in comparatie cu ElitePad 900.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/ENVY 2x/”/]