22 sept. 2012 | 12:00

Wikipedia te ajuta sa iti iei articolele preferate cu tine

ACTUALITATE
Wikipedia te ajuta sa iti iei articolele preferate cu tine

In cazul in care aveti un stil de viata alert care nu va permite sa stati toata ziua pe internet, Wikipedia tocmai a creat unealta perfecta pentru a avea in permanenta articolele favorite si de interes oricand si oriunde offline.

PediaPress

 

Wikimedia este organizatia responsabila de creerea unei unelte perfecte pentru incropirea de carti in format electronic pornind de la articolele de pe Wikipedia. Cu toate ca aplicatia nu atesta inca validitatea tuturor informatiilor dintr-un articol WiKi, nu acesta este scopul acestui material.

Aici vorbim de o unealta simpla si de efect realizata pentru crearea de continut lecturabil in mod offline din doar cateva clickuri. E suficient sa faceti click pe Book Creator in partea stanga a paginii dupa care incepeti sa accesati articole din care sa le selectati pe cele importante prinr-un click pe ,,Add this page to  your book.” Dupa ce ati terminat operatiunea de Bookmark, puteti citi cartea rezultata, puteti ajusta ordinea articolelor sau puteti salva rezultatul in PDF, OpenOffice sau EPUB. Intregul proces este atat de bine pus la punct incat nici macar nu sunteti obligat sa sa generati o carte doar in format electronic, o puteti comanda tiparita prin PedaPress.

Pentru ca o functie utila isi pierde din substanta daca este prea rigida, ca o sursa de umor cei de la Wiki au introdus si un buton pentru afisarea de articole aparent aleatorii, dar care sunt aferente subiectelor celorlalte articole pe care le-ati avut in vedere pana acum.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele