Piramidele de la Giza pot fi explorate online in 3D

Piramidele de la Giza pot fi explorate online in 3D

giza 3d

Gandit ca un proiect autentic din punct de vedere istoric, Giza 3D este rezultatul unui efort comun al mai multor institutii.

Giza 3D reproduce destinatiile reale cu o acuratete istorica nemaintalnita. Asadar, unul dintre cele mai faimoase obiective ale tarii poate fi vizitat online, mai ales avand in vedere ca Egiptul nu este o destinatie de vacanta extrem de accesibila, pe langa faptul ca a trecut si prin cateva razboaie civile. Proiectul 3D este rezultatul colaborarii intre Dassault Systemes, Museum of Fine Arts din Boston si Universitatea Harvard.

Aproape un secol de informatii arheologice a fost transpus in mediul digital pentru ca noi sa putem vizita intr-un mediu virtual unele dintre cele mai faimoase piramide din lume. Sunt agregate informatii inca de la inceputul anilor ’20 de la arheologi precum George Reisner. Desi „multe modele 3D ale locatiilor istorice au mai multe in comun cu fantezia si jocurile video decat cu arheologia, dupa cum se arata si in stirile Discovery, aceasta reproducere este realizata la un cu totul alt nivel.

Website-ul pe care il puteti accesa la adresa giza3d.3ds.com, pe langa un amalgam de continut 3D si 2D, tururi virtuale si informatii detaliate legate de 10 locuri diferite din complexul Giza, mai contine referinte catre documente autentice din baza de date al MFA.

Pentru a incepe navigarea pe site, trebuie sa instalati un add-on.

Citește și:
Etichete: