22 nov. 2012 | 10:50

Microsoft ofera licente de Windows 8, din greseala

ACTUALITATE
Microsoft ofera licente de Windows 8, din greseala

Cu toate ca rareori dezbatem pe Playtech.ro subiecte legate activarea ilegala a unei noi versiuni de Windows, in cazul lui Windows 8 vom face o exceptie pentru simplul fapt ca situatia pare incredibila.

Windows 8 activator hack

In ultimii ani Microsoft a facut o treaba din ce in ce mai buna in a-si proteja sistemele de operare si suitele de aplicatii gen Microsoft Office. Din acest motiv, metodele clasice de hacking au esuat si oamenii obisnuiti cu alternative gratuite la programele Microsoft au ajuns sa ruleze versiuni trial de Office sau Windows 8 pe o perioada care in cel mai buna caz se apropia de 180 de zile. Dupa expirarea respectivei perioade, Windows-ul trebuia reactivat pintr-o metoda intitulata KMS sau Key Management Services. Desi pana aici nimic nu este neobisnuit, partea surprinzatoare vine de la Microsoft cu programul sau temporar de upgrade gratuit la Windows 8 Media Center Edition.

Chiar daca nu am avut ocazia sa experimentez hackul personal, cei de la The Verge au conirmat faptul ca in momentul in care incerci sa faci upgrade-ul la Media Center Edition cu o versiune de Windows 8 Pro activata artificial prin sistemul KMS, Microsoft iti ofera automat o cheie perfect valida pe care o poti folosi pentru a-ti activa permanent Windows-ul in mod oficial.

Pana in acest moment Microsoft a refuzat sa comenteze, desi personal mi se pare ca se afla intr-o situatie similara cu cea in care s-a aflat Apple atunci cand s-a descoperit hack-ul achizitiilor gratuite in-app. Similaritatile dintre cele doua situatii sunt legate de faptul ca vulnerabilitatea este la nivelul platformei si nici macar nu are legatura cu calitatea mai buna sau mai slaba a sistemului de operare sau a talentului companiei producatoare. Pur si simplu, niste minti creative au gasit un bug prin care sa foloseasca o serie de coduri de xploit, bug care este posibil sa nu poata fi reparat atat de usor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele