Windows 8 nu prea se vinde. E cineva surprins?

, 20 Noi, 10:30

Windows 8 a dezamagit multi utilizatori inca dinainte sa fie lansat. Schimbarile radicale de viziune nu sunt pentru toata lumea, cu atat mai putin cand vorbim de un sistem de operare consumer.

Windows 8 esec lansare

Microsoft primeste lovitura dupa lovitura. Intai am aflat ca tableta Surface vine cu probleme, apoi am aflat ca principalul responsabil de Windows 8 a parasit compania, doar ca ieri sa aflam ca nici noile smartphone-uri cu Windows Phone 8 nu sunt ferite de deficiente.

Daca tot nu intrezarim vesti optimiste care sa vizeze compania din Redmond, sa continuam cu esecurile. Mai multe persoane apropiate de Microsoft cat si directori de lanturi de magazine din SUA au confirmat ca Windows 8 se vinde foarte slab. Este adevarat ca nu a venit dupa Windows Vista, care a fost considerat un esec si toata lumea era dornica sa experimenteze altceva, insa cifrele actuale arata destul de rau dupa orice standard. Primele rapoarte au venit de la Paul Thurrott, editor la Winsupersite, care, a aflat din surse sigure ca, in interiorul Microsoft, a devenit evident ca Windows 8 nu si-a atins nici pe departe cifrele de vanzari programate. Pentru ca increderea in noul sistem de operare continua sa fie foarte mare in interiorul companiei, vina este data pe producatorii de sisteme. Aparent, varietatea foarte mare de sisteme sub toate formele si dimensiunile nu a fost suficienta pentru a transforma Windows 8 intr-un succes. Merle McIntosh, unul din directorii magazinului online NewEgg a confirmat intr-o oarecare masura informatiile lui Paul Thurrott afirmand ca, desi s-au pregatit pentru o explozie de achizitii inainte de lansarea noului sistem de operare vanzarile au fost lente pana in acest moment. Incercand sa incheie printr-un ton optimist, acesta a facut un pronostic aproximand ca la mijlocul lui 2013 vanzarile vor intra in normal pentru noul sistem de operare.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Chiar deloc nu sunt surprins. Nu vad de ce. Acest O.S nu aduce nimic nou, chiar nu era nevoie de el cel putin pt PC. Au bagat interfata aia metro care deranjeaza atat. Mai bine scoteau un SP2 la win7 caruia puteau foarte bine sa-i adauge interfata de metro dar numai pe tabelte daca vruiau sa intre si pe piata de tablete.Nu vad nimic la win7 ca sa renunt la el.Are toate tehnologiile in el, chiar nu vad ce aduce win8.

@Claudiu;Daca o sa citesti numai site-ul asta de doi lei, o sa traiesti toata viata cu impresia ca nu era nevoie de un nou SO. Mie mi se pare ca pe tine te duce capul mai putin si nu poti invata o interfata noua. Eu iti sugerez sa iti trezesti creierasul(daca ai) si sa incepi sa gandesti un pic, la fel si domnului Alexandru Puiu. Ca hint, iti spun ca pentru lucrurile pe care le faci tu cu calculatorul, actualul start screen este mai mult decat suficient, ai putea sa folosesti PC-ul fara sa iesi din el.
Legat de acest site..l-as numi appletech, nu playtech.

@sicmaggot: Stai linistit ca stiu mult mai multe ca tine, habarn-ai cand trece musca pe la nasu tau.Sa-ti mai spun ca folosesc linux.Cred ca tu ar trebui sa-ti faci un upgrade la creier ca sa manuiesti un linux din cmd line, cee ce cred ca e imposibil pt tine, esti depasit. Nu vii tu la mine cu exemplu ala de interfata din win8. Si site-ul asta este slab asa e.Dar in privinta win8 are dreptate.

Bravo ! Manuieste-l in continuare dar ai grija sa nu faci febra la creieras ca ai tinut minte atatea comenzi de „cmd” line 😉

Nici mie nu imi place windows 8. Acum sper sa nu ma cert si eu cu cineva doar pentru ca mi-am spus parerea

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail