Apple pierde bani in fiecare zi – se chinuie sa remedieze problema

Apple pierde bani in fiecare zi -  se chinuie sa remedieze problema

Daca tot au aparut zilele trecute mai multe rapoarte referitoare la o metoda prin care sa ocolesti, ca posesor de terminal cu iOS, plata unor achizitii in-app, Apple se straduieste sa remedieze problema.

In App Purchase

Totul a inceput cand Alexey V Borodin a publicat pe internet pe site-ul www.in-appstore.com un tutorial pentru ca orice posesor de iPhone, iPad sau iPod Touch sa faca achizitii in-app si sa cumpere abonamente la reviste fara sa plateasca.

Siretlicul descoperit este atat de simplu, incat nici macar nu necesita jailbreak la terminal. Este suficient sa instalalti doua certificate si sa schimbati un DNS la conexiunea wireless pe care o utilizati si ati rezolvat problema.

Cum problema nu putea sa treaca neobservata de ochii vigilenti ai celor de la Apple, compania face tot ce-i sta in putina pentru a preveni functionarea metodei de mai sus. Apple a blocat IP-urile serverelor pe care le folosea Alexey pentru acest serviciu. Tot Apple a ordonat YouTube sa dea jos clipul original in care se detalia metoda implemenetarii trick-ului pe un aparat.

Pe de alta parte, Borodon a afirmat ca si-a mutat serverele intr-o tara care cu siguranta nu va raspunde cererilor Apple de inchidere, daca acestea ar urma sa apara. Pana in acest moment au fost facute 30.000 de cereri prin intermediului in-appstore.com, toate afectand veniturile pe care ar trebuie sa le incaseze Apple sau o companie ce detine o astfel de aplicatie. Pentru a evita suspiciunile legate de serviciul fantoma, creatorul a trecut in ghid pana si rugamintea ca cei care vor sa experimenteze acest bug sa se deautentifice de pe conturile personale inaintea oricarei operatiuni.

Daca va arde palma si vreti sa incercati in-appstore.com, inainte de a urma adresa de mai sus a tutorialului, aveti in vedere ca nu merge pe toate aplicatiile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: