27 aug. 2024 | 14:58

Top 10 cei mai bogați monarhi din lume. Regele Charles, cu o avere de 610 milioane de lire sterline, nu se regăsește pe listă

Diverse
Top 10 cei mai bogați monarhi din lume. Regele Charles, cu o avere de 610 milioane de lire sterline, nu se regăsește pe listă
Există 43 de state suverane cu un monarh ca șef de stat

Așa cum scriam într-un alt articol, Europa mai are acum douăsprezece monarhii suverane, dar sunt mai multe, la nivel mondial. Aceste capete încoronate fac parte dintr-un top 10 cei mai bogați monarhi din lume. Dar, ceea ce pare cel puțin ciudat, este că Regele Charles, cu o avere de 610 milioane de lire sterline, nu se regăsește pe listă.

Cine face parte din top 10 cei mai bogați monarhi din lume

Conform datelor actualizate, la nivel mondal, începând cu acest an, există 43 de state suverane cu un monarh ca șef de stat, incluzând aici și cele 12 monarhii europene.

Dar, așa cum era de așteptat, multă lume s-a întrebat care este cel mai bogat monarh din lume, astfel apărând recent și un top 10 cei mai bogați monarhi din lume.

1.Regele Maha Vajiralongkorn din Thailanda

Astfel că, pe primul loc, cel mai bogat monarh din lume, se află regele Maha Vajiralongkorn din Thailanda, cu o avere netă de 43 de miliarde de dolari.

Top 10 cei mai bogați monarhi din lume. Regele Charles, cu o avere de 610 milioane de lire sterline, nu se regăsește pe listă

Această avere extraordinară provine din participații la proprietăți imobiliare în Bangkok, precum și din proprietatea asupra celei mai mari companii de ciment și bănci din țară.

Timp de 80 de ani, bunurile regale ale monarhului Thailandei au fost gestionate de Crown Property Bureau, până când acestea au fost transferate direct regelui în exercițiu în 2016.

2.Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președinte al EAU și conducător al orașului Abu Dhabi

Succedându-i fratelui său, șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, după moartea acestuia în 2022, Mohamed bin Zayed Al Nahyan a devenit al treilea președinte al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Abu Dhabi. Conform Forbes, are o avere netă estimată la 30 de miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai bogat monarh din lume.

Top 10 cei mai bogați monarhi din lume. Regele Charles, cu o avere de 610 milioane de lire sterline, nu se regăsește pe listă

Averea sa provine dintr-un portofoliu divers de active, inclusiv participații semnificative la Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), Emirates Global Aluminium (EGA) și Etihad Airways, compania aeriană națională a EAU.

În plus față de proprietățile imobiliare vaste ale familiei sale, inclusiv emblematicul Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, investițiile în sectorul financiar, cum ar fi First Abu Dhabi Bank, și participațiile sale semnificative în diverse companii internaționale contribuie semnificativ la valoarea sa netă.

3. Hassanal Bolkiah, sultan al Brunei

Hassanal Bolkiah este sultanul din Brunei și unul dintre cei mai bogați trei monarhi din lume, cu o valoare netă estimată la 28 de miliarde de dolari.

Conducând Brunei din 1967, stilul său de viață opulent și averea sa imensă sunt simbolul bogăției imense derivate din rezervele de petrol și gaze ale Brunei.

Ca figură cu o influență și o putere imense, Brunei a cunoscut o creștere economică și o dezvoltare sub conducerea sa, devenind o națiune cu venituri ridicate.

4. Salman bin Abdulaziz Al Saud, rege al Arabiei Saudite

Salman bin Abdulaziz Al Saud, în prezent regele Arabiei Saudite, a urcat pe tron în 2015, după moartea fratelui său vitreg, regele Abdullah. El are o avere netă estimată la 18 miliarde de dolari.

În calitate de șef al Casei de Saud, a ocupat diverse funcții guvernamentale, inclusiv guvernator al provinciei Riad și ministru al apărării. În plus față de averea familiei regale din KSA, o parte semnificativă a averii sale provine din vasta industrie petrolieră.

Top 10 cei mai bogați monarhi din lume

Industria este controlată de guvernul saudit și mai are venituri din investițiile în diverse sectoare, cum ar fi cel imobiliar, bancar și al telecomunicațiilor.

5. Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prim-ministru al EAU și conducător al Dubaiului

Mohammed bin Rashid Al Maktoum este vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, precum și conducător ereditar al Dubaiului, din 2006, după moartea fratelui său, șeicul Maktoum bin Rashid Al Maktoum.

Cu o avere netă estimată la 14 miliarde de dolari, el este cunoscut pentru proiectele sale ambițioase de dezvoltare din Dubai. Este principalul arhitect al transformării Dubaiului într-un centru global de comerț, turism și finanțe. De altfel, o mare parte din averea lui Al Maktoum provine din participațiile sale la întreprinderile de stat de succes din emirat.

Vorbim, așdar, de compania aeriană Emirates, conglomeratul Dubai World și Dubai Holding, care operează hoteluri, companii media și parcuri de afaceri, în plus față de averea familiei sale.

6. Henri, Mare Duce de Luxemburg

Marele Duce Henri este actualul monarh al Luxemburgului, urcând pe tron în 2000, după ce tatăl său, Marele Duce Jean, a abdicat. Este unul dintre cei mai bogați monarhi din lume, cu o valoare netă estimată la 4 miliarde de dolari.

În calitate de șef al statului și al familiei Marelui Duce, rolul lui Henri este în mare parte ceremonial, prim-ministrul și cabinetul deținând cea mai mare parte a puterii executive.

Cu toate acestea, averea sa poate fi atribuită averii Marelui Duce, care include investiții, proprietăți imobiliare și o participație în industria siderurgică a Marelui Ducat.

7. Hans-Adam al II-lea, Prinț de Liechtenstein

Prințul Hans-Adam al II-lea este Prințul de Liechtenstein din 1989. Este cunoscut pentru implicarea sa în afacerile politice ale țării, jucând un rol-cheie în referendumul constituțional din 2003 care i-a extins puterile.

Averea sa substanțială provine în principal din activele vaste ale Casei Princiare a Liechtensteinului, pe lângă implicarea sa în diverse afaceri, care includ investiții în sectorul bancar, imobiliar și în diverse industrii.

Banca privată a familiei, LGT Group, joacă un rol semnificativ în portofoliul său financiar, alături de proprietăți funciare extinse și colecții de artă, contribuind la valoarea sa netă estimată la 4 miliarde de dolari.

8. Tamim bin Hamad Al Thani, Emir al Qatarului

Tamim bin Hamad Al Thani este actualul emir al Qatarului, urcând pe tron în 2013 după ce tatăl său, Hamad bin Khalifa Al Thani, a abdicat. El are o avere netă estimată la 2 miliarde de dolari.

În calitate de șef de stat și monarh absolut al acestei națiuni bogate în petrol, vasta sa avere provine în principal din participația sa la Qatar Investment Authority (QIA), fondul suveran de investiții al țării. În plus, averea emirului este consolidată de proprietățile sale de lux, iahturi și alte active de mare valoare.

În calitate de cel mai mare exportator de gaze naturale lichefiate din lume, rezervele vaste de petrol și gaze naturale ale Qatarului, care reprezintă peste 70% din veniturile guvernamentale, și exporturile de energie au făcut din Emir unul dintre cei mai bogați monarhi din lume.

9. Mohammed VI, rege al Marocului

Mohammed al VI-lea este actualul regele Marocului, care a urcat pe tron în 1999, după moartea tatălui său, Hassan al II-lea, și are o valoare netă estimată la 2 miliarde de dolari.

În timpul domniei sale, Mohammed VI a implementat diverse reforme politice și economice, cum ar fi acordarea de puteri sporite prim-ministrului și promovarea dezvoltării durabile.

Regele Charles, cu o avere de 610 milioane de lire sterline, nu se regăsește pe listă

El își obține averea dintr-un portofoliu divers de investiții și afaceri, deținând o participație majoritară la Société Nationale d’Investissement (SNI), proprietăți imobiliare și profituri de la compania de stat de fosfați OCP Group, unul dintre cei mai mari exportatori de fosfați din lume.

10. Albert al II-lea, Prinț de Monaco

Albert al II-lea, Prinț de Monaco, are o avere netă estimată la 1 miliard de dolari, care provine în principal din vasta avere generată de principatul Monaco, care prosperă datorită turismului, proprietăților imobiliare și industriei profitabile a jocurilor de noroc.

Renumitele cazinouri, hotelurile de lux și proprietățile imobiliare de lux ale principatului au contribuit semnificativ la averea substanțială a prințului Albert al II-lea. În plus, faptul că familia sa deține diverse întreprinderi și investiții i-a consolidat și mai mult poziția financiară.

Monarhii europeni, din Luxemburg și Liechtenstein, sunt următorii cei mai bogați, deși averea lor se cifrează la miliarde cu o singură cifră, urmați de monarhii din Qatar și Maroc.

Top 10 cei mai bogați monarhi din lume nu îl include pe Regele Charles

Conform estimărilor furnizate de Business Standard, deși Regele Charles este un monarh influent la nivel mondial, el nu a intrat pe lista celor mai bogați 10 monarhi din lume. Potrivit surselor, valoarea sa netă este estimată la aproximativ 747 de milioane de dolari, contravaloarea a 610 milioane de lire sterline.

Top 10 cei mai bogați monarhi din lume

Este bine știut că Familia regală deține multe proprietăți și acum ar putea încasa peste 1,4 milioane de lire sterline pe an doar din închirierea de vacanțe.

Are o avere de 610 milioane de lire sterline

Potrivit datelor furnizate de experții în închirierea de vacanțe, Pikl Insurance, familia regală ar putea încasa aproximativ 118 mii lire sterline pe lună, ceea ce înseamnă o sumă uriașă de 1 miliard de lire sterline pe an, din portofoliul de proprietăți de vacanță.

Conform studiului, se estimează că monarhia obține un venit anual net de puțin peste 1,4 milioane de lire sterline. Dar, așa cum se constată, Regele Charles, cu o avere de 610 milioane de lire sterline, nu se regăsește pe listă

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro