23 aug. 2024 | 17:21

În ce să marinezi carnea de porc ca să se topească în gură. Combină aceste ingrediente pentru un gust cât mai delicios

Sfaturi Culinare
În ce să marinezi carnea de porc ca să se topească în gură. Combină aceste ingrediente pentru un gust cât mai delicios
Există multe tipuri de marinate

Când vine vorba de carnea de porc, mai ales cea marinată, există câteva secrete bine ținute de bucătarii pricepuți. Dar, cum multe gospodine au vrut să încerce și alte modalități, unii Chefi au decis să dezvăluie în ce să marinezi carnea de porc ca să se topească în gură. Așa că, a sosit momentul să aflii și tu, apoi poți combina aceste ingrediente pentru un gust cât mai delicios.

Există multe tipuri de marinate

Termenul de marinadă este doar un sos în care punem o proteină pentru a o ajuta să prindă aromă, să înmoaie carnea și să facă mâncarea să aibă un gust foarte, foarte bun. Există atât de multe tipuri de marinate pe care le puteți prepara.

În ce să marinezi carnea de porc ca să se topească în gură. Combină aceste ingrediente pentru un gust cât mai delicios

Aceste marinade sunt și în funcție de proteina pe care o folosiți, carne sau fructe de mare sau chiar tofu, cu sosuri care variază de la cele ușoare și pe bază de citrice la glazuri mai groase și mai dulci.

Când vine vorba de acest proces, poate fi aplicat la carnea de vită, miel, porc și pui, și până la fructe de mare.

În ce să marinezi carnea de porc ca să se topească în gură

Dacă gătiți carne de porc, doriți o marinadă care să conțină acizi, ulei și sosuri sau paste mai groase. Acizii, cum ar fi sucul de lămâie și de lime, ajută la obținerea cărnii super fragede și suculente, în timp ce sosurile precum sosul de soia, pasta de chili sau miso echilibrează aciditatea și oferă un plus de savoare.

Uleiul este, fără îndoială, cea mai importantă parte, deoarece ajută la emulsionarea marinadei într-un sos mai gros care face infinit mai ușoară acoperirea cărnii și poate asigura că mâncarea se va găti mai uniform.

În ce să marinezi carnea de porc ca să se topească în gură. Combină aceste ingrediente pentru un gust cât mai delicios

În cazul fripturii, o puteți marina până la 24 de ore pentru a înmuia cu adevărat carnea și pentru a lăsa aroma să se absoarbă. Aceste amestecuri nu conțin doar condimente sau ierburi, ci necesită și ingrediente lichide pentru a condimenta alimentele.

Combină aceste ingrediente pentru un gust cât mai delicios

Deoarece acest adaos special este de obicei aplicat direct pentru a oferi aromă, umiditate și pentru a înmuia textura alimentelor, este necesar să încorporați unele lichide naturale pentru a le face delicioase, indiferent dacă este vorba de pui sau porc.

În ce să marinezi carnea de porc ca să se topească în gură. Combină aceste ingrediente pentru un gust cât mai delicios

Pentru a avea cea mai bună carne de porc marinată, va trebui să combini aceste 3 ingrediente lichide care dau suculență și aromă marinadelor de casă, având proteine hidratate cu un gust acru, dar proaspăt în același timp.

1.Oțetul alb sau de mere te ajută să marinezi carnea de porc

Deoarece este o fermentație naturală a trestiei de zahăr sau a mărului, oțetul alb este folosit în mod obișnuit în conserve, murături și sosuri pentru a le da o notă de aciditate și prospețime. Cel mai bun lucru este că permite conservarea alimentelor în mod natural.

2.Sucul de lămâie, un ingredient bun la marinarea cărnii de porc

Sucul de lămâie este extras direct din citrice, prin zdrobirea ușoară a pulpei pentru a păstra fibrele sau acele segmente mici, astfel încât oferă amestecurilor aciditate, gust și aromă.

3.Sucul de portocale te ajută să marinezi carnea de porc

Un sfert de cană de suc de portocale proaspăt stors și strecurat va fi ingredientul perfect pentru a da suculență, aciditate și o notă rafinată de citrice marinadelor enchilada. Ca să nu mai vorbim de faptul că acest fruct se potrivește foarte bine cu amestecurile de achiote.

Concluzie

Acum, când pregătiți marinadele de casă pentru marinat carnea, nu ezitați să încorporați unul dintre aceste trei ingrediente lichide pentru un rezultat uimitor. Poftă bună!

Parteneri
Ce s-a descoperit la autopsia lui Silviu Prigoană. Cauza reală a morții milionarului
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Vreme ieșită din tipare în toată România. Alte vești proaste de la ANM
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Românii, obligați să prezinte buletinul. Cine nu îl are, NU ia banii. Statul supraveghează tot
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
DEZVĂLUIRI din VILA lui Silviu Prigoană. Copiii, PRINȘI în CONFLICT
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro