Când vine vorba de carnea de porc, mai ales cea marinată, există câteva secrete bine ținute de bucătarii pricepuți. Dar, cum multe gospodine au vrut să încerce și alte modalități, unii Chefi au decis să dezvăluie în ce să marinezi carnea de porc ca să se topească în gură. Așa că, a sosit momentul să aflii și tu, apoi poți combina aceste ingrediente pentru un gust cât mai delicios.
Termenul de marinadă este doar un sos în care punem o proteină pentru a o ajuta să prindă aromă, să înmoaie carnea și să facă mâncarea să aibă un gust foarte, foarte bun. Există atât de multe tipuri de marinate pe care le puteți prepara.
Aceste marinade sunt și în funcție de proteina pe care o folosiți, carne sau fructe de mare sau chiar tofu, cu sosuri care variază de la cele ușoare și pe bază de citrice la glazuri mai groase și mai dulci.
Când vine vorba de acest proces, poate fi aplicat la carnea de vită, miel, porc și pui, și până la fructe de mare.
Dacă gătiți carne de porc, doriți o marinadă care să conțină acizi, ulei și sosuri sau paste mai groase. Acizii, cum ar fi sucul de lămâie și de lime, ajută la obținerea cărnii super fragede și suculente, în timp ce sosurile precum sosul de soia, pasta de chili sau miso echilibrează aciditatea și oferă un plus de savoare.
Uleiul este, fără îndoială, cea mai importantă parte, deoarece ajută la emulsionarea marinadei într-un sos mai gros care face infinit mai ușoară acoperirea cărnii și poate asigura că mâncarea se va găti mai uniform.
În cazul fripturii, o puteți marina până la 24 de ore pentru a înmuia cu adevărat carnea și pentru a lăsa aroma să se absoarbă. Aceste amestecuri nu conțin doar condimente sau ierburi, ci necesită și ingrediente lichide pentru a condimenta alimentele.
Deoarece acest adaos special este de obicei aplicat direct pentru a oferi aromă, umiditate și pentru a înmuia textura alimentelor, este necesar să încorporați unele lichide naturale pentru a le face delicioase, indiferent dacă este vorba de pui sau porc.
Pentru a avea cea mai bună carne de porc marinată, va trebui să combini aceste 3 ingrediente lichide care dau suculență și aromă marinadelor de casă, având proteine hidratate cu un gust acru, dar proaspăt în același timp.
Deoarece este o fermentație naturală a trestiei de zahăr sau a mărului, oțetul alb este folosit în mod obișnuit în conserve, murături și sosuri pentru a le da o notă de aciditate și prospețime. Cel mai bun lucru este că permite conservarea alimentelor în mod natural.
Sucul de lămâie este extras direct din citrice, prin zdrobirea ușoară a pulpei pentru a păstra fibrele sau acele segmente mici, astfel încât oferă amestecurilor aciditate, gust și aromă.
Un sfert de cană de suc de portocale proaspăt stors și strecurat va fi ingredientul perfect pentru a da suculență, aciditate și o notă rafinată de citrice marinadelor enchilada. Ca să nu mai vorbim de faptul că acest fruct se potrivește foarte bine cu amestecurile de achiote.
Acum, când pregătiți marinadele de casă pentru marinat carnea, nu ezitați să încorporați unul dintre aceste trei ingrediente lichide pentru un rezultat uimitor. Poftă bună!