05 aug. 2024 | 18:07

Cu ce să ungi peștele înainte de a-l băga la cuptor. Se va topi în gură, așa nu se mai prinde de tavă

Sfaturi Culinare
Cu ce să ungi peștele înainte de a-l băga la cuptor. Se va topi în gură, așa nu se mai prinde de tavă
Secretul pentru cel mai bun pește la cuptor

Peștele la cuptor este un preparat delicios și sănătos, ideal pentru mesele zilnice sau pentru ocazii speciale. Însă, pentru a obține un pește fraged, suculent și plin de arome, este esențial să știi cum să-l pregătești corect înainte de a-l introduce în cuptor. Bucătarii de top au câteva secrete în ceea ce privește ungerea peștelui, iar acestea pot face diferența dintre un preparat obișnuit și unul extraordinar. Iată câteva dintre ingredientele esențiale pe care ar trebui să le folosești pentru a unge peștele înainte de a-l băga la cuptor.

Secretele bucătarilor pricepuți pentru cel mai gustos pește la cuptor

Ulei de măsline extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin este alegerea clasică și, totodată, una dintre cele mai bune pentru ungerea peștelui. Acesta nu doar că împiedică peștele să se lipească de tava de copt, dar îi și conferă o aromă subtilă, mediteraneană, și o textură fragedă.

Mod de utilizare

Unge peștele pe ambele părți cu ulei de măsline extravirgin folosind o pensulă de bucătărie. Asigură-te că aplici un strat uniform pentru a evita uscarea peștelui în timpul coacerii.

Unt topit

Untul topit este un alt ingredient preferat de bucătari pentru a unge peștele înainte de coacere. Acesta adaugă un gust bogat și cremos, făcând peștele mai savuros. Untul adaugă o notă de lux preparatelor, iar grăsimile sale naturale ajută la crearea unei cruste aurii delicioase.

Mod de utilizare

Topește untul și unge peștele pe ambele părți, folosind o pensulă sau chiar mâinile. Poți adăuga și câteva ierburi aromatice, precum pătrunjel sau cimbru, pentru un plus de savoare.

Marinadă din iaurt și ierburi

Iaurtul, combinat cu diverse ierburi aromatice și condimente, poate transforma complet gustul peștelui. Această combinație nu doar că adaugă arome complexe, dar și ajută la frăgezirea cărnii de pește.

Amestecă iaurtul cu ierburi tocate, usturoi mărunțit, suc de lămâie și condimente după gust. Unge peștele cu acest amestec și lasă-l la marinat timp de 30 de minute înainte de a-l introduce la cuptor.

Miere și muștar

Combinația de miere și muștar este perfectă pentru cei care doresc să adauge o notă dulce-picantă peștelui. Aceasta conferă o crustă glazurată și plină de arome. Mierea adaugă dulceață și ajută la caramelizarea peștelui, în timp ce muștarul oferă un gust picant și complex.

Mod de utilizare

Amestecă mierea cu muștarul (de preferat muștar de Dijon) și adaugă puțin ulei de măsline pentru a obține o consistență potrivită. Unge peștele cu acest amestec înainte de a-l introduce la cuptor.

Pesto de busuioc

Pesto-ul de busuioc este o alegere excelentă pentru cei care doresc să adauge un gust proaspăt și aromat peștelui. Aceasta pastă de busuioc, usturoi, parmezan și nuci oferă o explozie de arome mediteraneene. Unge peștele cu un strat generos de pesto pe ambele părți. Poți adăuga și câteva roșii cherry pentru a intensifica gustul.

Ungerea peștelui înainte de coacere este un pas esențial pentru a obține un preparat delicios și fraged. Fie că alegi ulei de măsline, unt topit, iaurt cu ierburi, miere și muștar sau pesto de busuioc, fiecare dintre aceste ingrediente poate adăuga o notă specială peștelui tău.

Experimentează cu diferite combinații pentru a descoperi ce îți place cel mai mult și bucură-te de un pește perfect gătit, de fiecare dată. Bucătarii de top știu că detaliile fac diferența, iar acum și tu ai la îndemână secretele lor pentru a transforma peștele la cuptor într-un adevărat deliciu.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Vin și vești bune de la ANM. Ce urmează să se întâmple cu vremea
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Funcție pentru șoferi, pe Google Maps. Cum o poți folosi
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Va fi de 10 ori mai mare. Decizia care anihilează Ucraina
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro