09 aug. 2022 | 12:35

De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne. Greşeala făcută de mai toţi românii

Utile
De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne. Greşeala făcută de mai toţi românii
De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne

De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne. Care este greșeala făcută de aproape toți românii. Cum cele mai gustoase și fragede fripturi sunt cele din carne ținută în prealabil la marinat, iată cum trebuie să procedezi, de fapt. Este important să ții cont de anumite sfaturi atunci când dorești să marinezi carnea.

De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne

Marinarea cărnii înainte de a o prepara la grătar, la cuptor sau la tigaie se face după anumite reguli. Pentru un rezultat delicios, nu doar ingredientele sunt importante, ci și modul în care sunt folosite și ustensilele care te ajută în acest proces.

De aceea, specialiștii sunt de părere că pentru marinarea corectă a cărnii trebuie evitate recipientele de metal, iar asta pentru că ingredientele utilizate la marinadă își pot schimba aromele prin interacțiunea cu metalul.

Pentru marinadă sunt recomandate deci pungile de plastic cu fermoar care se pot vida. De asemenea, se mai recomandă și recipientele din sticlă cu capace ermetice, care, de asemenea, se pot vida. În timpul vidării, porii cărnurilor se deschid mai bine și va face ca marinada să pătrundă mai adânc în carne.

În ce privește modul în care carnea se marinează corect, ei bine, trebuie să știi că, de regulă, baițurile cele mai folosite sunt pe bază de alcool: vin, bere, coniac etc. Dar ceea ce puțini știu este că alcoolul nu trebuie adăugat în stare pură peste carne. Este necesar să se evapore din alcool, iar pentru asta se recomandă ca baițurile să fie trase la tigaie cu diverse condimente, fapt care va produce o și mai mare aromatizare.

Dacă adaugi alcoolul în stare pură, el va funcționa mai degrabă ca o barieră, iar carnea nu va putea să absoarbă aromele condimentelor. Prin procesul termic, alcoolul se evaporă, iar ce rămâne în tigaie va fi un lichid plin de arome, care se va adăuga răcit peste carne.

Alte ingrediente utile pentru a marina carnea

Pentru a marina carnea te mai poți folosi și de sucurile de fructe și legume. Cele mai folosite sunt cele acide. Ca exemplu, pentru carnea de porc se folosesc lămâi, portocale, ananas, papaia sau ghimbir. Ele conțin anumite enzime care contribuie la frăgezirea cărnii. Enzimele pătrund în carne rapid, fapt care duce la scurtarea considerabilă a timpului de marinare.

Uleiul este, de asemenea, un ingredient care contribuie la formarea unei cruste gustoase la suprafața fripturii de porc. Și sarea este nelipsită din orice marinadă. Ea are rolul de a frăgezi mai bine carnea, pentru ca marinada să o pătrundă mai bine.

Trebuie să mai știi și că timpul de marinare al cărnii depinde de tipul de carne. Pentru coastele de porc ai nevoie de un răgaz de o oră, la temperatura camerei, în timp ce pentru mușchiul de porc, cotletul de porc sau ceafa, care se țin la frigider, ai nevoie de 1-2 zile.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Zodii care vor atrage toate privirile de Revelion. Vor fi în centrul atenției în noaptea dintre ani
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. Cetățenii sunt obligați să plătească. Decizia se aplică în toată țara
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro