09 aug. 2022 | 12:35

De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne. Greşeala făcută de mai toţi românii

Utile
De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne. Greşeala făcută de mai toţi românii
De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne

De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne. Care este greșeala făcută de aproape toți românii. Cum cele mai gustoase și fragede fripturi sunt cele din carne ținută în prealabil la marinat, iată cum trebuie să procedezi, de fapt. Este important să ții cont de anumite sfaturi atunci când dorești să marinezi carnea.

De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne

Marinarea cărnii înainte de a o prepara la grătar, la cuptor sau la tigaie se face după anumite reguli. Pentru un rezultat delicios, nu doar ingredientele sunt importante, ci și modul în care sunt folosite și ustensilele care te ajută în acest proces.

De aceea, specialiștii sunt de părere că pentru marinarea corectă a cărnii trebuie evitate recipientele de metal, iar asta pentru că ingredientele utilizate la marinadă își pot schimba aromele prin interacțiunea cu metalul.

Pentru marinadă sunt recomandate deci pungile de plastic cu fermoar care se pot vida. De asemenea, se mai recomandă și recipientele din sticlă cu capace ermetice, care, de asemenea, se pot vida. În timpul vidării, porii cărnurilor se deschid mai bine și va face ca marinada să pătrundă mai adânc în carne.

În ce privește modul în care carnea se marinează corect, ei bine, trebuie să știi că, de regulă, baițurile cele mai folosite sunt pe bază de alcool: vin, bere, coniac etc. Dar ceea ce puțini știu este că alcoolul nu trebuie adăugat în stare pură peste carne. Este necesar să se evapore din alcool, iar pentru asta se recomandă ca baițurile să fie trase la tigaie cu diverse condimente, fapt care va produce o și mai mare aromatizare.

Dacă adaugi alcoolul în stare pură, el va funcționa mai degrabă ca o barieră, iar carnea nu va putea să absoarbă aromele condimentelor. Prin procesul termic, alcoolul se evaporă, iar ce rămâne în tigaie va fi un lichid plin de arome, care se va adăuga răcit peste carne.

Alte ingrediente utile pentru a marina carnea

Pentru a marina carnea te mai poți folosi și de sucurile de fructe și legume. Cele mai folosite sunt cele acide. Ca exemplu, pentru carnea de porc se folosesc lămâi, portocale, ananas, papaia sau ghimbir. Ele conțin anumite enzime care contribuie la frăgezirea cărnii. Enzimele pătrund în carne rapid, fapt care duce la scurtarea considerabilă a timpului de marinare.

Uleiul este, de asemenea, un ingredient care contribuie la formarea unei cruste gustoase la suprafața fripturii de porc. Și sarea este nelipsită din orice marinadă. Ea are rolul de a frăgezi mai bine carnea, pentru ca marinada să o pătrundă mai bine.

Trebuie să mai știi și că timpul de marinare al cărnii depinde de tipul de carne. Pentru coastele de porc ai nevoie de un răgaz de o oră, la temperatura camerei, în timp ce pentru mușchiul de porc, cotletul de porc sau ceafa, care se țin la frigider, ai nevoie de 1-2 zile.

Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro