09 aug. 2022 | 12:35

De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne. Greşeala făcută de mai toţi românii

Utile
De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne. Greşeala făcută de mai toţi românii
De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne

De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne. Care este greșeala făcută de aproape toți românii. Cum cele mai gustoase și fragede fripturi sunt cele din carne ținută în prealabil la marinat, iată cum trebuie să procedezi, de fapt. Este important să ții cont de anumite sfaturi atunci când dorești să marinezi carnea.

De ce să nu pui bere sau vin în marinada pentru carne

Marinarea cărnii înainte de a o prepara la grătar, la cuptor sau la tigaie se face după anumite reguli. Pentru un rezultat delicios, nu doar ingredientele sunt importante, ci și modul în care sunt folosite și ustensilele care te ajută în acest proces.

De aceea, specialiștii sunt de părere că pentru marinarea corectă a cărnii trebuie evitate recipientele de metal, iar asta pentru că ingredientele utilizate la marinadă își pot schimba aromele prin interacțiunea cu metalul.

Pentru marinadă sunt recomandate deci pungile de plastic cu fermoar care se pot vida. De asemenea, se mai recomandă și recipientele din sticlă cu capace ermetice, care, de asemenea, se pot vida. În timpul vidării, porii cărnurilor se deschid mai bine și va face ca marinada să pătrundă mai adânc în carne.

În ce privește modul în care carnea se marinează corect, ei bine, trebuie să știi că, de regulă, baițurile cele mai folosite sunt pe bază de alcool: vin, bere, coniac etc. Dar ceea ce puțini știu este că alcoolul nu trebuie adăugat în stare pură peste carne. Este necesar să se evapore din alcool, iar pentru asta se recomandă ca baițurile să fie trase la tigaie cu diverse condimente, fapt care va produce o și mai mare aromatizare.

Dacă adaugi alcoolul în stare pură, el va funcționa mai degrabă ca o barieră, iar carnea nu va putea să absoarbă aromele condimentelor. Prin procesul termic, alcoolul se evaporă, iar ce rămâne în tigaie va fi un lichid plin de arome, care se va adăuga răcit peste carne.

Alte ingrediente utile pentru a marina carnea

Pentru a marina carnea te mai poți folosi și de sucurile de fructe și legume. Cele mai folosite sunt cele acide. Ca exemplu, pentru carnea de porc se folosesc lămâi, portocale, ananas, papaia sau ghimbir. Ele conțin anumite enzime care contribuie la frăgezirea cărnii. Enzimele pătrund în carne rapid, fapt care duce la scurtarea considerabilă a timpului de marinare.

Uleiul este, de asemenea, un ingredient care contribuie la formarea unei cruste gustoase la suprafața fripturii de porc. Și sarea este nelipsită din orice marinadă. Ea are rolul de a frăgezi mai bine carnea, pentru ca marinada să o pătrundă mai bine.

Trebuie să mai știi și că timpul de marinare al cărnii depinde de tipul de carne. Pentru coastele de porc ai nevoie de un răgaz de o oră, la temperatura camerei, în timp ce pentru mușchiul de porc, cotletul de porc sau ceafa, care se țin la frigider, ai nevoie de 1-2 zile.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Semnele zodiacale cu cele mai puternice trăiri pe 20 Noiembrie 2024
EVZ.ro
Mesajul transmis de iubita lui Babasha, după scandalul imaginilor controversate, din intimitate, cu artistul. Ce spune femeia care îl va face tată / FOTO
Spynews
TAXAŢI în plus din 1 ianuarie. Iohannis a dat lege. Ai termen până pe data de 25
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
”Am luat o pauză”. Vlad Gherman și Oana Moșneagu trec printr-o situație dificilă! Actorul a făcut declarații | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro