16 apr. 2021 | 22:48

Cum poți vedea Live Stream înmormântarea Prințului Philip. Video cu ceremonia religioasă

Monden
Cum poți vedea Live Stream înmormântarea Prințului Philip. Video cu ceremonia religioasă

Înmormântarea prințului Philip va avea loc la Capela Saint George, în incinta Castelului Windsor, la ora 17:00 a României, sâmbătă, 17 aprilie. Trupul ducelui de Edinburgh se află acum în capela privată de la castelul Windsor.

Cum poți vedea Live Stream înmormântarea Prințului Philip

Se pare că ducele a solicitat o înmormântare discretă, acesta fiind și motivul pentru care membrii publicului nu îi pot vedea sicriul

Cortegiul și slujba vor fi televizate. Restricțiile din pandemie presupun participarea a doar 30 de persoane la înmormântare, cu respectarea distanțării sociale. Ceremonia va fi transmisă și de televiziuni din România.

Lista invitaților include membri ai familiilor reginei și a ducelui de Edinburgh.

Prințul Harry va participa la funeralii, dar soția sa Meghan, care este însărcinată, nu va fi prezentă, la sfatul medicului. Este pentru prima dată când ducele de Sussex s-a întors în Marea Britanie de când a renunțat că părăsește casa regală.

Participanții vor purta măști în conformitate cu sfaturile guvernului. Călugarii și clerul nu sunt incluși în numărul de participanți. Ducele va avea mai degrabă o înmormântare ceremonială decât o înmormântare de stat.

Există o diferență subtilă – înmormântările de stat sunt de obicei rezervate monarhilor, deși prim-ministrul din timpul războiului Winston Churchill a primit o înmormântare de stat. Regina Mama a avut o înmormântare ceremonială în 2002, la fel ca Diana, Prințesa de Wales în 1997.

În ziua înmormântării, sicriul va fi mutat de la capela privată la intrarea castelului Windsor. Acesta va fi așezat pe un Land Rover modificat, la care ducele însuși a ajutat la proiectare, pentru a fi transportat pe distanța scurtă până la Capela Saint George.

Restricțiile din pandemie înseamnă că înmormântarea ceremonială a ducelui va fi mult mai mică decât dacă ar fi avut loc în alte vremuri – deși Palatul spune că acest lucru „reflectă foarte mult dorințele ducelui”.

Acoperirea online în direct a procesiunii și înmormântării pot fi văzute sâmbătă pe BBC One, BBC News Channel și pe BBC iPlayer, dar și pe canalul de Youtube al Sky News, care va transmite live totul.

Cum se va desfășura înmormântarea

În spatele mașinii care va transporta trupul neînsuflețit al prințului Philip vor fi prinții Charles, Andrew, Edward și prințesa Anne, precum și nepoții ducelui, prinții William și Harry.

Lor li se alătură fiul prințesei Anne, Peter Phillips, soțul ei viceamiralul Sir Tim Laurence și contele de Snowdon.

Membrii personalului ducelui vor urma în spatele lor, inclusiv secretarul său privat, Archie Miller Bakewell, ofițer de protecție personală. Procesiunea va începe la ora 14:45, ora Angliei. Cortegiul se va deplasa de la Mănăstirea Horseshoe.

Trupa va fi urmată de partidul generalului-maior și de șefii de cabinet militari. Regina va călători în partea din spate a procesiunii și va intra în capela Saint George prin pridvorul Galileei.

Numai membrii Familiei Regale vor intra în capelă – restul vor rămâne afară. În interiorul capelei, slujba de înmormântare va începe pe măsură ce sicriul este dus la Quire și așezat pe o platformă numită catafalc. Un mic cor format din patru cântăreți, care se va afla în naosul capelei, va cânta piese muzicale alese de ducele de Edinburgh. După slujbă, ducele va fi înmormântat în seiful regal.

O serie de obiecte care reflectă viața prințului Philip și care îi recunosc serviciul pentru țară vor fi afișate pe perne pe altar în Capela Saint George.

Printre acestea se numără însemnele ducelui – medalii și decorațiuni acordate de acesta de către Marea Britanie și țările din Commonwealth – bagheta sa de mareșal, aripile Royal Air Force și însemnele din Danemarca și Grecia.

Parteneri
Cuplu surpriză în showbiz. Cu cine l-a înlocuit Naomi Hedman pe Florin Ristei
Redactia.ro
Singurul împărat roman care nu a suferit nicio înfrângere. A scris istorie
Click.ro
Prima reacție a Coreei de Nord după ce a fost acuzată că trimite soldați Rusiei pentru războiul din Ucraina
Digi24
Adelina Pestrițu și-a arătat BUSTUL pe Internet. Imagini INCENDIARE cu bruneta!
Vocea.biz
'Actorul vostru, diavolul realității mele'. Un cunoscut actor e acuzat că și-ar fi bătut soția!
Unica.ro
Oana Zăvoranu acuză că i s-a pus gând rău. Cine a vrut să o mutileze
EVZ.ro
EXCLUSIV. Raluca Pastramă îl dă în judecată pe Ibrahim, fostul soț, după ce a filmat-o în ipostaze interzise! Imaginile au ajuns și la Pepe. Reacție dură la adresa celor doi bărbați
Spynews
România, o mare forță mondială. Comoara noastră de care planeta va avea nevoie sute de ani
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
ALERTĂ în SUA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al AMERICII. ȘOC TOTAL
Mediaflux
Noul cuplu bombă în showbiz! Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, au o relație! | VIDEO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro