Ce televiziuni din România transmit LIVE funeraliile prințului Philip

Ce televiziuni din România transmit LIVE funeraliile prințului Philip
Ce televiziuni din România vor transmite LIVE funerariile prințului Philip?

Înmormântarea prințului Philip urmează să aibă loc în cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie. Care sunt televiziunile din România care vor transmite LIVE funerariile soțului Reginei Mari Britanii?

Televiziunile care vor tansmite LIVE funerariile prințului Philip

Funerariile soțului Reginei Elisabeta a II-a vor fi transmise și în România. Unele din posturile de la noi care vor avea în prim-plan evenimentul trist din Marea Britanie sunt: digi, realitatea, antena 3 și TVR.

Presa britanică scrie că regina trece cu stoicism peste această pierdere imensă, dar familie și prietenii apropiați ai Casei Regale încearcă să îi fie aproape și să o susțină. Ceremonia funerară va fi realizată într-un cerc restrând din cauza condițiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Concret, un număr de 30 de persoane vor putea fi prezente la slujba de înmormântare, iar participanții vor fi obligați să poarte măști de protecție. Sicriul cu trupul neînsuflețit al soțului suveranei va fi dus la Capela Saint George pe un Land Rover special adaptat pe care l-a proiectat chiar regretatul duce.

  • Transmisiunea va începe de la ora locală 15:00 (17:00 ora României).

Detalii

Cei patru copii: prinții Charles, Andrew, Edward și Anne vor merge alături de sicriul său la înmormântare. Nepoții din partea primului moștenitor al cuplului regal nu vor merge unul lângă altul la înmormântarea bunicului lor, ci între ei se va afla vărul lor, Peter Philips.

Prințul William se va afla în față, pentru că este al doilea în ordinea succesiunii la tron după prințul Charles, urmat de Peter, ulterior de prințul Harry. Amintim că cei doi au avut o relație tensionată în ultima vreme pe care însuși ducele de Sussex a descris-o în interviul controversat oferit jurnalistei Oprah Winfrey ca fiind „distanțată momentan”, el și William aflându-se „e căi diferite”, dar totuși a ținut să sublinieze faptul că își iubește fratele.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a refuzat să comenteze despre faptul că ordinea și distanțarea în cadrul procesiunii funerare reflectă întocmai relația lor din ultima vreme, conform agenției de știri PA Media.

Ce arată protocolul?

Palatul Buckingham a transmis că înmormântarea va fi o sărbătorire a vieții sale, dar melodiile pe care le vor cânta trupele militare semnalează că va fi și o ocazie sumbră, scrie BBC: „Protocolul privind funeraliile organizate prințului Philip a fost stabilit cu mult înainte de trecerea acestuia în neființă, scrie site-ul Edinburghlive, care precizează că întreaga operațiune are numele de „Forth Bridge””

Ceremonia va începe, de fapt, cu 20 de minute înainte de 17:00 (ora României), de unde trupul neînsuflețit al ducelui va fi preluat. Traseul va fi flancat de personal din Royal Navy, Royal Marines, The Highlanders, Batalionul 4 Regimentul Regal al Scoției și Royal Air Force.
Ora 16:40 – sicriul va fi transportat alături de detașamente militare din unitățile care aveau legături speciale cu prințul Philip.
Ora 16:45 – Regimentul de artilerie și întreg cortegiul se va deplasa către Mănăstirea Horseshow. Regina va călători separat la slujbă, în timp ce ceilalți vor în permanență alături de sicriu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI