Ce a făcut Regina Elisabeta la doar 4 zile de la moartea Prințului Philip. Câtă putere are

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a revenit la îndatoririle regale la doar patru zile de la moartea Prințului Phipil. Monarhul a lucrat din nou marți, organizând primul său eveniment personal după moartea ducelui de Edinburgh. Ea a găzduit o ceremonie în timp ce Earl Peel a devenit în mod oficial Lord Chamberlain. Ducele de York a spus că mama sa se descurcă stoic și familia s-a adunat pentru a o sprijini, în timp ce ducele de Cambridge s-a angajat să onoreze dorințele lui Philip și să-și sprijine în continuare bunica pentru a-și „continua treaba”. La sfârșit de săptămână, a fost anunțat că pentru monarhie și gospodăriile lor vor urma două săptămâni de doliu regale, membrii familiei „continuând să întreprindă angajamente adecvate circumstanțelor”, a transmis un oficial regal.

Regina Elisabeta, la datorie la doar 4 zile de la moartea Prințului Philip

Prințesa a participat la primul său eveniment oficial de la moartea tatălui ei, alăturându-se prin intermediul unei rețele sociale la Conferința de primăvară a Colegiului Regal de Medicină de Urgență, în rolul ei de patron al organizației. Earl Peel a supravegheat aranjamentele pentru înmormântarea ducelui – cunoscută sub numele de Operațiunea Forth Bridge – înainte de a-și da responsabilitatea succesorului său, fostul șef spion MI5, Baronul Parker, cu puțin peste o săptămână înainte ca Philip să moară liniștit la castelul Windsor.

Biroul Lord Chamberlain, condus de colonelul Michael Vernon, este însărcinat cu latura practică a zilei. Reponsabilul general este Andrew Parker, baronul Parker din Minsmere, care a preluat noul său rol pe 1 aprilie, după pensionarea lui Earl Peel după mai bine de 14 ani în funcție.

Lordul Chamberlain supraveghează toate numirile seniorilor din gospodărie, este canalul de comunicare între suveran și Camera Lorzilor și asigură coordonarea între Palatul Buckingham și Casa Clarence.

Pregătiri pentru înmormântarea ducelui 

Forțele armate intensifică pregătirile pentru înmormântarea ducelui, care va cuprinde militari și femei din Royal Navy, Royal Marines, Army și RAF – alături de alamă militară de top, potrivit mirror.co.uk. 

Regina Elisabeta a rămas fără prințul ei după 73 de ani de căsnicie. Philip a murit la Castelul Windsor într-o dimineață de aprilie. Avea 99 de ani, din care peste 70 i-a petrecut în slujba Regatului Unit. Admirat și controversat deopotrivă, rămâne în istorie drept cel mai longeviv soț consort.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI