Înmormântarea Prințului Philip vine cu o regulă strictă încălcată pentru Prințul Harry. Ce va face Familia Regală

Înmormântarea Prințului Philip vine cu o regulă strictă încălcată pentru Prințul Harry. Ce va face Familia Regală
Regulă de la înmormântarea Prințului Philip încălcată pentru Prințul Harry

Înmormântarea Prințului Philip este cuprinsă de reguli, tradiții și ultima sa dorință. Una din reguli a fost încălcată strict pentru Prințul Harry. Ce urmează să facă Familia Regală a Marii Britanii de dragul unuia din nepoții soțului Reginei?

Înmormântare Prințul Philip: o regulă importantă încălcată pentru Prințul Harry

Britanicii urmează să îl conducă pe ultimul drum pe prințul Philip. Dacă vorbim de un membru al Casei Regale a Marii Britanii, vorbim cu siguranță și de reguli stricte și obiceiuri.

Iată că membrii vor încălca tradiția și nu vor purta uniforme militare la înmormântarea soțului Reginei Elisabeta a II-a de dragul prințului Harry, care e nevoit să poarte haine civile după ce și-a pierdut titlurile militare. Suverana a decis astfel ca familia să poarte haine civile pentru a nu-l stânjeni pe nepotul cel mic din partea primului moștenitor al prințului Philip, care a rămas fără titlurile militare onorifice în urma dorinței sale de a părăsi titulatura primită de la naștere.

Amintim că ducele de Sussex a renunțat la toate îndatoririle regale în momentul în care a hotărât să se mute în Statele Unite ale Americii alături de soția și fiul său. De asemenea, bărbatul a pierdut toate patronajele militare dobândite de-a lungul timpului, cu toate că a servit armata britanică în Afganistan.

Prințul Andrew s-ar fi aflat într-o astfel de situație

De asemenea, într-o astfel de situație s-ar fi aflat și prințul Andrew. Prințul Andrew a renunțat și el la atribuțiile sale din cauza asocierii controversate cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, condamnat pentru trafic de ființe umane în scopul exploatării sexuale. Protocolul arată că ducele de York nu ar mai putea să îmbrace uniforma sa de amiral.

Prinții Harry și Andrew sunt de altfel singurii membri în viață ai familiei regale care au activat în armată. Înmormântarea Prințului Philip, Duce de Edinburgh, care s-a stins din viață pe data de 9 aprilie, urmează să aibă loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St.George, în prezența a doar 30 de participanți.

„Va fi ţinut minte drept cel mai longeviv consort al unui monarh”

„Va fi ţinut minte drept cel mai longeviv consort al unui monarh, ca un militar decorat, ca un prinţ şi ca un duce. Dar pentru mine, la fel ca pentru oricine care a pierdut pe cineva drag sau un bunic de-a lungul acestui an dureros, el a fost bunicul meu: un maestru al fripturilor la grătar, o legendă a persiflării şi un neastâmpărat până la final. Deşi aş putea să continui multă vreme în acest stil, ştiu că dacă el ar mai fi aici, ne-ar spune, ţinând o bere în mână: ‘Haideţi, terminaţi odată cu asta! Ne va lipsi teribil de mult şi va fi ţinut minte pentru totdeauna de naţiunea noastră şi de lumea întreagă. Meghan, Archie şi eu (precum şi viitoarea lui strănepoată) vom avea mereu un loc special pentru el în inimile noastre”
Prințul Harry

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI