01 mai 2023 | 20:50

Comoara din adâncurile României de care puţini ştiu. E unică în lume, nu mai găseşti nicăieri aşa ceva

Diverse
Comoara din adâncurile României de care puţini ştiu. E unică în lume, nu mai găseşti nicăieri aşa ceva
Minunile Munților Carpați din România!

Munții Carpați sunt al treilea cel mai lung lanț muntos din Europa. Depășiți doar de Urali și de Munții Scandinavi, Carpații traversează șapte țări europene. Dar, spectaculos nu în asta constă, neapărat, ci în comoara din adâncurile României de care puţini ştiu. Conform specialiștilor, este unică în lume, spunând că nu mai găseşti nicăieri aşa ceva.

Minunile Munților Carpați din România

Munții Carpați din România găzduiesc una dintre cele mai mari suprafețe de păduri neperturbate din Europa, iar partea de biodiversitate este spectaculoasă, cu 45% dintre carnivorele mari din Europa care și-au găsit aici casa. Unele dintre animalele care trăiesc în România mai pot fi găsite doar în câteva locuri de pe glob. De exemplu, pisica sălbatică europeană, vulpea roșie și șacalul auriu pot fi observate aici. Cu toate acestea, cei mai cunoscuți locuitori ai munților din România sunt linxul eurasiatic, ursul brun și lupul cenușiu.

Dar, pe lângă biodiversivitatea și zonele spectaculoase, multe rezervații naturale protejate, Munții Carpați mai au o particularitate unică în lume, iar asta se regăsește în adâncurile munților. Conform specialiștilor, Munții Carpați de pe teritoriul României sunt unici prin faptul că sunt considerați un fenomen natural unic pentru apele minerale. Cu alte cuvinte, vorbim de comoara din adâncurile României de care puţini ştiu și unică în lume.

Vezi și: Copacii din România care nu vor mai putea fi tăiați. S-a dat lege, acum e clar!

Izvoarele de apă minerală, comoara din adâncurile României de care puţini ştiu

Comoara din adâncurile Munților Carpați sunt de fapt  izvoare de ape minerale, care au apărut, conform cercetătorilor, în urma unor fenomene naturale. Majoritatea acestor izvaore unice în lume, au ca origine adâncul munților vulcanici. Traseul acestora este unul impresionant, dar nu prin lungime, ci prin puritatea acestora, ajungând până la izvoarele din „Țara Dornelor”. Conform specialiștilor, este vorba de o apă pură, o adevărată resursă valoroasă pentru sănătate. Cei care se ocupă cu captarea și îmbutelierea acestor ape minerale naturale spun că, „în urma unei lungi perioade de cercetare au fost descoperite două noi surse de apă minerală spumantă fără nitrați: AQUA 2 și AQUA 3”.

„Zăcământul de apă minerală naturală spumoasă este rezultatul unui proces hidro-geologic complex. Acest proces necesită o filtrare naturală de lungă durată, de peste 40 de ani, care are loc în adâncul Carpaților Orientali (partea estică a Munților Călimani).

Amestecul dintre apa meteorică și CO2 are loc la o adâncime mare în rocile vulcanice de andezit de peste 10 milioane de ani. Aceste zăcăminte nou descoperite dovedesc faptul că Munții Carpați reprezintă un fenomen unic și special la nivel mondial.

Aici, ecosistemul și structura geologică oferă o puritate fără egal a surselor de apă! Această puritate se reflectă în mod cert în gustul apei”, a declarat Jean Valvis, președinte, director general al Carpathian Springs SA.

Vezi și: Lacul fără fund din România. Secretul locului uimitor de care puțini oameni au auzit

„În acest restaurant, apa minerală este comoara din adâncurile României”

Calitatea noilor izvoare descoperite, comoara din adâncurile României de care puţini ştiu, a fost certificată și de singurul expert somelier în domeniul apeor minerale, Martin Riese, care a introdus apele minerale românești în meniul unui celebru resturant din Los Angeles:

„Întotdeauna am fost fascinat de faptul că apa are un impact asupra gustului altor băuturi și alimente. Sunt înconjurat zilnic de apă, lucrez la restaurantul Patina din Los Angeles, un restaurant cu stele Michelin, unde am creat un meniu special cu apă. În acest restaurant, apa minerală este comoara din adâncurile României.

În fiecare an aduc la zi meniul de apă, de aceea sunt mereu în căutarea unor ape cu o compoziție interesantă și un gust atrăgător. Mi-a plăcut destul de mult designul sticlelor AQUA Carpatica, după care am gustat apa și de atunci am devenit cel mai mare fan al ei.

Apa provine din adâncul Munților Carpați, un ținut străvechi, neatins de civilizație, agricultură sau activitate industrială. Apa are un gust bogat și curat, perfect ca atare sau asociat cu vinuri albe și roșii. Pentru mine, cea mai mare surpriză este faptul că apa minerală spumantă nu conține nitrați, semn al unui izvor unic și incredibil.”, declară Martin Riese.

Vezi și: Comoara României care a ajuns tocmai în Grecia. „Cred că acest proiect va fi unul reuşit”

Concluzie

Încă din vechime, fie că vorbim de apa normală, sau apele minerale din Munții Carpați, apa a fost una din cele mai importante monede de schimb. Dar, pentru noi reprezintă comoara din adâncurile României care poate fi un adevărat beneficiu pentru sănătate, dar și pentru buzunarele României.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în NOAPTEA de ÎNVIERE! Chiar e PĂCAT MARE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro