30 mart. 2023 | 14:56

Cele mai sănătoase fructe. Pe unele le consumăm foarte rar, din păcate

Sănătate
Cele mai sănătoase fructe. Pe unele le consumăm foarte rar, din păcate
Nutriționiștii spun care sunt cele mai sănătoase fructe

Fructele sunt adesea considerate o gustare sănătoasă. Și pe bună dreptate. Atât de multe soiuri de fructe oferă o gamă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți complet naturali, astfel încât puteți beneficia de conținutul nutrițional al fructelor și de deliciul lor. Așa că ne-am gândit să-ți spunem care sunt cele mai sănătoase fructe. Ceea ce este uimitor, este că pe unele le consumăm foarte rar, din păcate.

Nutriționiștii spun care sunt cele mai sănătoase fructe

Fructele sunt acel aport de sănătate pentru fiecare dintre noi. Multe dintre ele le consumăm regulat, altele, din varii motive, ajng foarte rar pe masa fiecăruia. Dar, conform nutriționiștilor, există o listă cu cel puțin 12 din cele mai sănătoase fructe pe care ar trebui să le consumăm, cel puțin odată pe zi. Nutriționiștii mai spun că aceste 12 fructe, în afară de vitaminele pe care le conțin, au și alte beneficii.

Vezi și: Cu ce să înlocuiești zahărul din cafea. Alternative mult mai sănătoase

Lista cu 12 din cele mai sănătoase fructe pe care să le consumăm

Cei supradotați s-ar putea să se întrebe, dintre toate fructele, care sunt cele mai sănătoase de mâncat? Am pus medici, nutriționiști și experți în sănătate să ne spună părerea pentru a vă ajuta să alegeți cele mai sănătoase fructe pe care să le mâncați, în toate culorile curcubeului. Iată ce să vă faceți provizii pentru ora gustărilor și nu numai, cu cele mai sănătoase fructe.

Avocado, pansament pentru salate

Avocado continuă să crească în popularitate și se regăsește în orice, de la smoothie-uri până la avocado pentru gustări liofilizate, spun specialiștii. Avocado poate fi, bineânțeles, feliat, întins sau zdrobit pe pâine prăjită, dar este, de asemenea, un excelent adaos la smoothie-uri cremoase, pansamente pentru salate și multe altele. Pe lângă faptul că sunt delicioase, avocado sunt pline de grăsimi sănătoase, fibre și antioxidanți. Cercetările au arătat că avocado poate ajuta la susținerea unei inimi sănătoase și a sistemului imunitar.

Afinele oferă patru grame de fibre benefice

Afinele sunt ușor de gustat și atât de sănătoase de mâncat. O porție de o cană de afine oferă patru grame de fibre benefice, alături de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K și mangan, precum și antocianine, un tip de fitonutrienți”, se arată într-un stiud de nutriție. Există, de asemenea, cercetări destul de interesante în legătură cu afinele. De fapt, un nou studiu publicat în Food & Function a constatat că savurarea echivalentului unei cești de afine proaspete pe zi poate îmbunătăți funcția endotelială. Aceasta ajută la buna funcționare a vaselor noastre de sânge și, prin urmare, este importantă pentru sănătatea generală a inimii.”

Merele ajută la scăderea colesterolului 

Merele sunt bogate în fibre și polifenoli benefici, despre care cercetările arată că pot ajuta la scăderea colesterolului și la susținerea unei inimi sănătoase. Compotul de mere natural este plin de toți nutrienții unui măr întreg, alături de nutrienți suplimentari care susțin creierul, cum ar fi omega-3 (DHA și EPA) și colina.

Zmeura, cel mai bun fruct pentru sănătatea pielii

Dr. Breanna Guan, un practician neuropatologic, numește zmeura cel mai bun fruct pentru sănătatea pielii și a hormonilor. „Pline de vitamina C, aceste fructe de pădure pot ajuta la susținerea producției de colagen și protejează împotriva îmbătrânirii pielii prin stingerea radicalilor liberi și stoparea stresului oxidativ și a daunelor”, spune medicul. Acidul elagic este principalul polifenol din zmeură, care ajută la reducerea impactului negativ al estrogenilor toxici, și anume 4-hidroxi-17ß-estradiolul, 4E2, care este asociat cu cancerele legate de estrogen.

Bananele au indice glicemic ridicat

Dacă sunteți o persoană activă, nutriționiștii vă recomandă bananele, fructe cu indice glicemic ridicat. Ambalajul lor perfect în mod natural le face ușor de mâncat în mișcare, atât pentru copii, cât și pentru sportivi. Bogate în carbohidrați, bananele oferă o sursă rapidă de energie. Sunt, de asemenea, bogate în potasiu, pentru sănătatea inimii și alcalinitate. Iar pentru părinții care vor să aibă mereu la îndemână o gustare sănătoasă, bananele reprezintă soluția perfectă.

Vezi și: Trucul prin care fructele și legumele rezistă și 4 luni. Cum trebuie depozitate, de fapt

Lămâile, noul vostru prieten sănătos 

Lămâile sunt noul vostru prieten sănătos din fructe, o alegere excelentă pentru stimularea sănătății și a imunității. Nutriționiștii ne recomandă să începem ziua cu acest suc bogat în vitamina C, care nu va avea impact asupra glicemiei. Cunoscută ca un fruct de curățare, lămâia reduce inflamația și furnizează multe beneficii, inclusiv pentru a stimula digestia.

Amestecați sucul de lămâie cu apă caldă și ghimbir pentru a vă ajuta să vă feriți de bolile de sezon, mai este una din recomandări. Lămâile reprezintă, de asemenea, o garnitură excelentă și un adaos la rețetele cu fructe de mare, salate, paste și multe altele. Folosiți coaja și sucul lor pentru a profita la maximum de fiecare lămâie.

Pepeni verzi, băutura electrolitică a naturii

Dulci și hidratanți, pepenii verzi sunt băutura electrolitică a naturii, și există atât de multe moduri de a vă bucura de acest fruct. Puteți îngheța pepenele roșu, tăiat în felii, și îl puteți amesteca pentru un smoothie răcoritor sau puteți tăia pepeni pentru a-i aduce la un eveniment în aer liber într-o după-amiază fierbinte.

Toată lumea se bucură de o felie bună de pepene verde. Linia de vitamine este impresionantă pentru pepenele roșu, cu carotenoizi și licopen, excelente pentru sănătatea oculară, cardiacă și a bărbaților, precum și pentru prevenirea cancerului. Și cu atât de multe tipuri diferite de pepene verde, nu ar trebui să vă plictisiți de acest fruct frumos și suculent.

Curmalele pot fi următorul superaliment

Există un motiv pentru care curmalele sunt pregătite să fie următorul superaliment. Cultivate pe palmierii curmali, curmalele sunt un fruct originar din Orientul Mijlociu, dar acum sunt mai răspândite în America de Nord și Centrală. Sunt și ele o parte tipică a dietei mediteraneene. Bogate în fibre, doar câteva curmale, servite de obicei uscate, vă pot ajuta să vă simțiți sătui mai mult timp, ceea ce le face o gustare excelentă care conține, de asemenea, potasiu, calciu, magneziu, seleniu și mai multe minerale.

Căpșunile sunt unele din cele mai sănătoase fructe

Căpșunile sunt o sursă excelentă de vitamina C, furnizează multe alte vitamine și minerale și chiar pot ajuta la reglarea glicemiei, spun aceeași specialiști, și sunt bogate în apă și sărace în carbohidrați. Ele oferă un impuls nutrițional atât de mare pentru foarte puține calorii.

Căpșunile pot fi ușor de savurat ca atare, feliate pe o salată de rucola sau spanac, amestecate într-un smoothie. sau chiar piure pentru bebeluși. De asemenea, căpșunile se congelează foarte bine, astfel încât vă puteți bucura de ele pe tot parcursul anului.

Cireșele fac parte din categoria celor mai sănătoase fructe

Cireșele sunt unul dintre cele mai sănătoase fructe, și sunt pline de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Sunt o sursă bună de fibre, potasiu și vitamina C, și conțin și alte vitamine și minerale. Cireșele pot ajuta, de asemenea, cu inflamația, deoarece sunt considerate un aliment antiinflamator.

Ananas, unul din cele 12 cele mai sănătoase fructe

Ananasul, acest fruct tropical nu este întotdeauna cel mai ușor de feliat, dar un ananas copt este atât de delicios și conține tone de beneficii pentru sănătate. Bogat în vitamina C și mangan, ananasul conține, de asemenea, vitamina B6, cupru, tiamină, acid folic și potasiu și este sărac în grăsimi.

Deși conțin zaharuri naturale, feliile de ananas sunt o opțiune excelentă pentru cei cu dinți dulci în locul (sau în plus față de) deserturile mai procesate. Ananasul poate fi, de asemenea, gătit și servit alături de proteine, cum ar fi puiul la grătar, și chiar dacă este un topping controversat pentru pizza, este unul sănătos.

Vezi și: Cele mai sănătoase metode de conservare a fructelor și legumelor. Cum pregătești proviziile pentru iarnă

Mure în lista cu cele mai sănătoase fructe

La fel ca omologii lor albastru și roșu, murele sunt încă un alt fruct de pădure super sănătos pe care ar trebui să îl consumi în mod regulat. Acestea se laudă cu niveluri ridicate de antocianine, un antioxidant, plus tone de vitamina C, vitamina K, mangan și fibre. Sunt ușor de mâncat, doar spălați-le și băgați-le în gură, și pot fi încorporate în atât de multe rețete. Salata de mure și friptură poate fi o bază rapidă în timpul săptămânii și adaugă puțină culoare distractivă în rutina ta alimentară.

Concluzie

Acum știi care sunt cele mai sănătoase fructe, și după cum ai constatat, pe unele le consumăm foarte rar, din păcate. Dacă nu ai testat până acum nici măcar una din lista de mai sus, ar fi cazul să încerci, îți va face bine.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro