Persoanele care nu au voie să consume pepene roșu. Explicația clară a unui medic

Persoanele care nu au voie să consume pepene roșu. Explicația clară a unui medic
Toți cunoaștem beneficiile pentru sănătate ale pepenelui roșu

Suntem, după cum bine știți, în perioada de vară. Este momentul în care la tarabe, țăranii din Dăbuleni vin să-și vândă primele recolte de pepeni roșii. Sunt un aliment extrem de bine venit, mai ales în perioadele caniculare, ca acum. Dar, medicii spun că, deși este plin de vitamine, nu face bine unora dintre noi. Mai exact medicii vorbesc despre persoanele care nu au voie să consume pepene roșu. În cele ce urmează vă prezentăm și explicația clară a unui medic, și anume medicul de familie dr. Daniela Stan.

Toți cunoaștem beneficiile pentru sănătate ale pepenelui roșu

Pepenele roșu este o gustare de vară dulce și răcoritoare, cu puține calorii. Acesta oferă hidratare și, de asemenea, nutrienți esențiali, inclusiv vitamine, minerale și antioxidanți. Împreună cu pepenele galben, pepenele roșu și castravetele, pepenii verzi fac parte din familia Cucurbitaceae.

Toți știm că pepenele roșu are aproximativ 90% apă, ceea ce îl face util pentru a rămâne hidratat pe timp de vară. De asemenea, poate satisface o poftă de dulce cu zaharurile sale naturale. Pepenele roșu conține, de asemenea, antioxidanți.

Aceste substanțe pot ajuta la îndepărtarea a moleculelor cunoscute sub numele de radicali liberi, sau specii reactive, din organism. Organismul produce radicali liberi în timpul proceselor naturale, cum ar fi metabolismul. De asemenea, aceștia se pot dezvolta prin fumat, poluarea aerului, stres și alte presiuni din mediul înconjurător.

dr. Daniela Stan vorbește despre persoanele care nu au voie să consume pepene roșu

Dacă prea mulți radicali liberi rămân în organism, poate apărea stresul oxidativ. Acest lucru poate duce la deteriorarea celulelor și poate duce la o serie de boli, cum ar fi cancerul și bolile de inimă, spune medicul de familie dr. Daniela Stan.

Organismul poate elimina unii radicali liberi în mod natural, dar antioxidanții din alimentație susțin acest proces. Cantitățile moderate de pepene roșu nu prezintă niciun risc grav pentru sănătatea majorității oamenilor, dar unii ar putea avea nevoie de atenție.

„Dacă suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni.

Puteţi mânca, de asemenea, mult pepene rosu, dacă doriţi să pierdeţi în greutate. Dieta cu pepene roşu urmată timp de 2 săptămâni ajută la detoxifierea organismului datorită efectului diuretic excelent”, explică dr. Daniela Stan.

Cu toate astea, medicul de familie dr. Daniela Stan aduce în discuție și persoanele care nu au voie să consume pepene roșu, vorbind mai ales de riscurile pentru o anumită categorie de persoane.

Explicația clară dată de medicul de familie pentru persoanele care nu au voie să consume pepene roșu

De exemplu cei bolnavi de diabet nu au voie să mănânce pepene roșu. Pepenele roșu este un fruct cu un conținut natural de zahăr. Persoanele cu diabet trebuie să țină cont de acești carbohidrați în planul lor zilnic de masă.

Este mai bine să consumați pepenele roșu întreg decât sub formă de suc, deoarece prin sucare se elimină fibrele, ceea ce face ca zahărul să fie mai ușor de absorbit de către organism.

Acest lucru poate crește riscul unui vârf de glucoză. Nu uitați să urmăriți mărimea porțiilor, ca în cazul tuturor fructelor și sucurilor.

O altă categorie sunt cei care au diferite alergii. Unii pot dezvolta simptome de reacție alergică, cum ar fi urticarie, umflături și dificultăți de respirație după ce au mâncat pepene verde.

Dacă se întâmplă acest lucru, persoana are nevoie de asistență medicală, deoarece uneori poate duce la anafilaxie, care este o afecțiune care pune viața în pericol, mai spune medicul Daniela Stan.

Concluzie

Deși este plin de vitamine, pepenele roșu poate deveni un inamic pentru cei cu afecțiunile enunțate anterior. Dar, pentru cei sănătoși, poate fi o formă benefică de hidratare, pe lângă alte metode deja cunoscute.