06 dec. 2022 | 08:46

Alimentele pe care trebuie să le consumi în decembrie și ianuarie. Ce beneficii au

Sănătate
Alimentele pe care trebuie să le consumi în decembrie și ianuarie. Ce beneficii au
Secretul pentru a rămâne sănătos în timpul iernii este să-ți iernifici dieta

Când se apropie lunile mai reci, pierdem mai mult decât câteva ore de lumină naturală. Dispar și fructele și legumele proaspete de vară. Dar avem o veste bună pentru voi. Sezonul rece este, de asemenea, plin de superalimente de iarnă. Așa că, azi vorbim despre alimentele pe care trebuie să le consumi în decembrie și ianuarie și ce beneficii au acestea.

Care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi în decembrie și ianuarie

Deși pierdem mare parte din alimente, odată cu venirea iernii, asta nu înseamnă că nu există alte alimente. Dacă nu știai, toate superalimentele de iarnă au o forță nutritivă serioasă și așteaptă doar să fie lucrate în rețete preferate de vreme rece.

Pe lângă schimbările semnificative pe care le observați în facturile de energie și în modul în care vă îmbrăcați în timpul iernii, vremea rece vă afectează și corpul. Preferințele alimentare, metabolismul și chiar nivelul de energie se schimbă drastic în timpul iernii.

Senzația de a sări peste sala de sport și de a mânca sau de a bea o băutură caldă își face apariția. Dacă simțiți acest lucru, nu sunteți singuri. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu ar trebui să faci nimic.

Sau că va trebui să aștepți până când vara își face apariția. Secretul pentru a rămâne sănătos în timpul iernii este să-ți iernifici dieta. Iată câteva din alimentele pe care trebuie să le consumi în decembrie și ianuarie.

1. Supele fac parte din alimentele pe care trebuie să le consumi în decembrie și ianuarie

Acesta este unul dintre cele mai bune alimente care te va ajuta să treci iarna confortabil. Cu toate acestea, ar trebui să eviți multă sare, supa de vită și smântână pentru a profita la maximum de această masă.

Ar trebui să obții rețete care să includă apă ca bază și multe legume. Un bol fierbinte de supă cu bulion de pui și câteva legume te va lăsa întinerit. Puteți asocia supa cu biscuiți din cereale integrale.

2. Bea mai mult lapte cald iarna

Laptele și alte produse derivate, cum ar fi iaurtul, brânza etc., sunt o alegere excelentă de masă pentru iarnă. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin o mulțime de vitamine B12 și A, proteine și calciu, care stimulează sănătatea unei persoane.

Majoritatea oamenilor au tendința de a răci în timpul iernii. Consumul frecvent de lapte cald vă va ajuta să evitați să vă îmbolnăviți.

Cu toate acestea, alegeți să beți lapte degresat sau semidegresat mai degrabă decât lapte integral. În plus, puteți lua iaurturi simple cu conținut scăzut de grăsimi pentru a diminua numărul de calorii ingerate.

Vezi și: Alimentele care te mențin sănătos iarna. Ce să consumi în sezonul rece

3. Conopida și broccoli se regăsec pe lista cu alimentele pe care trebuie să le consumi în decembrie și ianuarie

În afară de consumul de lapte, de consumul de multe legume și de implicarea în activități de fitness, aceste legume pot contribui la apărarea împotriva bolii de iarnă. Atât broccoli, cât și conopida conțin multă vitamina C, care îmbunătățește funcțiile imunitare.

Vremea rece ar putea reprezenta o provocare în obținerea de legume proaspete. Cu toate acestea, conopida și broccoli congelate împachetează aceleași beneficii nutritive ca și cele proaspete.

4. Începeți-vă ziua cu terci de cereale

Secretul pentru a rămâne plin de energie până la ora prânzului este luarea unui mic dejun sănătos cu eliberare lentă, cum ar fi terciul. Poți fi creativ cu această masă de dimineață adăugând topping-uri precum semințe și nuci.

În plus, unele fructe de iarnă, cum ar fi curmalele și merele, pot crește beneficiile pentru sănătate ale acestei mese.

5. Consumați legume rădăcinoase

Găsirea legumelor proaspete în timpul iernii poate fi o sarcină descurajantă. Cu toate acestea, legumele rădăcinoase, cum ar fi morcovii, napii și napii, pot fi ușor de găsit.

Acest lucru se datorează faptului că acestea pot rezista la vremea rece. Consumul acestor legume fie fierte, fie crude, fie prăjite vă poate înzestra cu beneficii precum vitaminele A și C și un aport de beta-caroten.

6. Creșteți aportul de brânză, ouă și pește

Chiar dacă mesele discutate anterior s-ar putea să nu fie pe placul tău, cel mai probabil îți plac ouăle, brânza sau peștele. Aceste mese conțin vitamina B12, care stimulează funcționarea normală a sistemului imunitar.

În plus, aceste mese reduc oboseala și stările de oboseală. Ceea ce este și mai bine este că le puteți consuma în orice moment al zilei. În esență, aceste mese îți vor face iarna să pară mai scurtă, deoarece îți vor stimula sistemul imunitar și îți vor da energia necesară pentru a trece cu bine peste acest anotimp.

Iarna nu trebuie să mai pară plictisitoare!

7. Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune alimente de bază de iarnă. Atât pentru gust, cât și pentru densitatea nutritivă. Aceste mini legume crucifere sunt bogate în vitaminele K și C și conțin, de asemenea, acid folic, mangan, potasiu și vitamina B6.

Recoltate de obicei la sfârșitul toamnei spre iarnă, se recomandă să amestecați varza de Bruxelles tăiată în două în ulei de avocado, sare de mare și piper, apoi să o prăjiți în cuptor ori de câte ori doriți o garnitură delicioasă, dar sănătoasă, la cină.

8. Cartofii dulci, pe lista cu alimentele pe care trebuie să le consumi în decembrie și ianuarie

Cartofii dulci sunt unul dintre alimentele ei preferate pentru vremea rece. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de beta-caroten, un antioxidant care luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și a inflamațiilor. Sezonul lor de vârf are loc din octombrie până în decembrie.

Adăugați cartofii dulci tăiați în cubulețe în supe și chili ori de câte ori v-ați plictisit să îi coaceți, deși un cartof dulce copt este o modalitate simplă și delicioasă de a completa o masă. Sau, dacă vă simțiți aventuros, încercați să faceți pâine prăjită cu cartofi dulci la micul dejun.

Vezi și: Alimentele care trebuie consumate iarna. Te feresc de probleme de sănătate

9. Mănâncă mai multă varză pe timp de iarnă

Dacă treceți pe lângă căpățânile de varză de la piață, pierdeți o ofertă de iarnă economică și bogată în nutrienți. Aflată în sezon de la sfârșitul toamnei până la începutul primăverii, varza este un aliment minune datorită cantităților mari de vitamina C, vitamina K, potasiu și calciu, alături de faptul că este 92% apă.

De asemenea, este ușor de încorporat varza în mese. Umpleți-o cu carne tocată și sos de roșii, mărunțiți-o pentru rulouri de ouă făcute în casă sau asociați-o cu cartofi pentru o supă caldă și sățioasă.

10. Avocado ar putea face parte din alimentele lunii decembrie și ianuarie

S-ar putea să asociați avocado cu tacos și margaritas de vară. Dar acest aliment aproape perfect este de fapt în sezon iarna, în funcție de soi, avocado se coace cel mai bine între august și decembrie.

Lista lungă de beneficii ale avocado include un conținut de grăsimi sănătoase de omega-3, vitaminele B, precum riboflavina, niacina, acidul folic, acidul pantotenic și B6, dar și magneziu, potasiu și vitaminele C, E și K.

Concluzie

Acum ai aflat care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi în decembrie și ianuarie și ce beneficii au. Nu mai este nevoie să-ți faci provizii din timpul verii.

Important este, așa cum spun nutriționiștii, să ne diversificăm dieta, inclusiv în aceste luni. Așa că, la treabă și Poftă bună!

Parteneri
Ce a putut spune Getuta Sterp despre împăcarea dintre mama Geta și Daniela Iliescu. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Redactia.ro
Sanda Țăranu îi dă replica Marinei Voica, vecina ei din Breaza. De ce a pus punct, de fapt, vizitelor: „Lucrurile s-au mai schimbat”. Care casă e mai frumoasă?
Click.ro
DOAMNE, cum arată soția lui Culiță Sterp înainte de operațiile estetice. Imaginile te vor surprinde!
Vocea.biz
Imagini din apartamentul de 250.000 de euro al Andreei Tonciu. 'Am băgat foarte mulți bani'
Unica.ro
Exclusiv. Soția lui Don Pepe a primit un nou cadou de jumătate de milion de euro
EVZ.ro
Delia, accidentare în timpul cursei de pe munte. Ce a pățit cântăreața: „Imagini șocante”
Spynews
Tragedia a îndoliat toată România. Zi blestemată: 89 de români au murit într-o clipită
Capital.ro
De necrezut! Ce pensie are Mihaela Tatu după 30 de ani de carieră: "Cu pensia pe care o am, nu pot să trăiești"
Avantaje
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN a ROMÂNIEI! Decizia care va putea schimba totul
Mediaflux
“Dezamăgirea zilei”. Au divorțat, dar s-au împăcat. Andrei și Cristina de la Insula Iubirii au isterizat din nou internetul / VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine sunt nașii lui Iancu Sterp și ai Denisei. Ileana și Claudiu Voicu, apariție spectaculoasă la nunta finilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro