Ai făcut cumpărăturile săptămânale din piață, ai ajuns acasă și ai început să sortezi fructele și legumele. După doar două zile realizezi că unele s-au stricat, în timp ce altele au căpătat un miros neplăcut. Ce greșeală fac gospodinele atunci când depozitează alimentele. Iată cum le prelungești durata de viață.
Charles Haverfield, director de ambalare la US Packaging and Wrapping, a împărtășit cele mai bune trucuri de depozitare a fructelor și legumelor, pentru ca alimentele să rămână proaspete pentru mai mult timp. În acest fel, oamenii pot economisi mulți bani atunci când fac cumpărăturile săptămânale
Când vine vorba de fructe și legume, unele ingrediente se păstrează cel mai bine în frigider, în timp ce altele se păstrează cel mai bine în dulap. Lămâile, de exemplu, rezistă de patru ori mai mult dacă sunt puse la frigider, în pungi sigilate.
„Studiile au dezvăluit că lămâile durează mai mult dacă sunt păstrate la frigider. Nu numai asta, dar dacă ai refrigerat lămâile și în pungi de plastic sigilate, acestea vor rezista de patru ori mai mult decât lămâile păstrate la temperatura camerei”.
Citește și De ce să nu mai așezi cartofii lângă ceapă. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine
În ceea ce privește fructele de pădure, care pot fi costisitoare, Charles a avut un truc la îndemână care le ajută să prevină învechirea lor.
„Pentru a le menține fără mucegai cât mai mult timp posibil, încercați să vă clătiți fructele de pădure într-o soluție de apă și oțet. Asigură-te că folosești o lingură de oțet la 10 linguri de apă.
Astfel, fructele ar putea rezista până la zece zile făcând acest truc ingenios imediat ce le aduci acasă de la supermarket.”, a completat specialistul.
Expertul a continuat să recomande etanșarea produselor, care poate ajuta la păstrarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp. Cu alte cuvinte, produsele cumpărate la vrac trebuie puse în caserole închise foarte bine, iar astfel le vei putea prelungi valabilitatea.
În ceea ce privește legumele, roșiile se pot depozita pe blatul de bucătărie sau în cămară, precum ceapa și usturoiul. Un alt truc este să nu pui niciodată cartofii și ceapa unele lângă altele, deoarece acidul din ceapă va accelera alterarea barabulelor.
Citește și De ce să consumi cătină cu miere de albine pentru 30 de zile. Ce recomandă specialiștii