16 ian. 2024 | 21:13

Unde poate fi mâncată cea mai veche supă din lume: Locul unde poți să savurezi ”ciorba” de 79 de ani

ACTUALITATE
Unde poate fi mâncată cea mai veche supă din lume: Locul unde poți să savurezi ”ciorba” de 79 de ani

În Krung Thep Maha Nakhon (Bangkok), există un restaurant premiat, numit Wattana Panich, unde poți comanda și apoi mânca o supă de vită și capră care are 49 de ani.

Cea mai veche supă din lume

Supa, care este descrisă ca fiind „delicioasă și aromată”, precum și având o „profunzime reală de arome greu de explicat”, a fost preparată de trei generații de bucătari care lucrează la restaurant. În fiecare noapte, orice se află în oală este depozitat și scos din nou în ziua următoare. Se adaugă mai multe ingrediente, iar întregul proces începe din nou, zi de zi, timp de zeci de ani.

În Japonia, restaurantul Otafuku din cartierul Asakusa din Tokyo servește o tocană numită oden, care a fost completată constant din 1945. Singurul motiv pentru care nu datează până în 1916, când s-a deschis restaurantul, se spune că este pentru că acea supă a fost pierdută într-un raid aerian al celui de-al Doilea Război Mondial. O altă supă se presupune că a durat din secolul al XV-lea până în al Doilea Război Mondial.

Vezi și: De ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara. Sfatul regretatului medic Gheorghe Mencinicopschi

Supa mai veche decât tine

După cum sugerează clienții fideli, lipsa celor morți și o serie de recenzii bune de pe Tripadvisor, supele sunt sigure de mâncat, deși nu recomandăm să îți faci singur acasă.

În primul rând, nu e ca și cum ai mânca bucăți de capră de acum zeci de ani. Supele sunt încălzite și ținute la fiert în mod regulat, suficient de fierbinți pentru a ucide orice bacterie introdusă în timpul completării zilei respective. Atât timp cât nu se adaugă ingrediente dăunătoare sănătății umane, iar supa este fiartă în mod constant la temperaturi care vor ucide bacteriile dăunătoare, în supa pot fi adăugate ingrediente și ea poate fi consumată pentru o lungă, lungă perioadă de timp. Poate într-o zi vei avea ocazia să mănânci o supă mai veche decât tine.

Vezi și: Secretul bunicii pentru o supă clară. Puţini mai ştiu trucul acesta