22 sept. 2023 | 08:31

Cum dai gust ciorbelor de legume. Ce să pui prima dată în oală, așa le dai aromă

Diverse
Cum dai gust ciorbelor de legume. Ce să pui prima dată în oală, așa le dai aromă
Cum dai gust ciorbelor de legume. Ce să pui prima dată în oală, așa le dai aromă

Ciorba de legume este o alegere perfectă dacă vrei o mâncare sățioasă, dar sănătoasă, mai ușoară și fără carne. Totuși, unora nu le place, pentru că nu are același gust ca un preparat cu pui, curcan sau alt tip de carne. Iată secretul care îi va da o aromă perfectă, nu vei mai mânca altă ciorbă.

Cum dăm gust ciorbelor de legume

Ciorbele de legume sunt delicioase, au puține calorii și sunt perfecte pentru cei care vor să renunțe la carne sau să ia o pauză de la a o consuma. Totuși, nu are același gust ca cea normală dacă nu știi exact cum să o prepari.

Pentru prepararea ciorbelor vegetariene, este esențial ca legumele să fie mai întâi sotate în ulei fierbinte pentru a-și amplifica aromele.

Ingrediente:

– 40 ml ulei
– O ceapă potrivită tocată cubulețe (60 g)
– Doi ardei grași mari, verzi, tocați cubulețe (120 g)
– Câteva tije de tulpină de țelină (60 g)
– O jumătate de rădăcină mică de țelină tocată cubulețe (60 g)
– Un morcov mediu tăiat rondele (60 g)
– 500 g cartofi albi curățați
– Apă cât să acopere bine totul – eu am folosit 800 ml
– 200 g roșii la sticlă sau 250 g roșii proaspete
– O cană de bors din care vom pune după gust – eu am folosit 160 ml
– Un ardei iute murat, nu foarte mare
– O legătură de leuștean proaspăt, tocat
– sare

Fiecare ciorbă de legume trebuie să înceapă cu acest proces. Adăugăm uleiul în vasul deja încins, apoi legumele într-o ordine specifică. Așa, fiecare își va lăsa gustul în preparat.

Începem cu ceapa, apoi adăugăm ardeiul gras. Ardeiul gras devine mai aromat și gustos când este sotat, iar pentru succesul ciorbei, vă recomand să respectați și cantitatea sa.

Sotați cel puțin 2 minute, amestecând frecvent, înainte de a adăuga următorul ingredient. Urmează tulpina de țelină. Aceasta nu este întotdeauna adăugată, dar când puteți, folosiți-o, deoarece contribuie semnificativ la gust.

Cum să faci cea mai bună ciorbă de legume

Apoi, adăugăm cubulețele de rădăcină de țelină și morcovul în rondele. Mai sotăm timp de 2 minute, apoi adăugăm cartofii și turnăm apă suficientă pentru a acoperi totul.

Vezi și: Ciorbă acră de pui cu legume. Trucuri ca să iasă delicioasă

Acoperim vasul și lăsăm la fiert până când cartofii sunt gătiți. Abia apoi adăugăm roșiile conservate sau cele proaspete.

Roșiile și borsul sunt ingrediente acide, iar orice legume fierte într-un mediu acid vor rămâne tari, fapt observabil în special la cartofi. Prin urmare, mereu adăugăm roșiile și borsul spre sfârșitul preparatului.

Câtă sare se pune la ciorbă

Cantitatea de sare potrivită pentru o ciorbă poate varia în funcție de gusturile personale și de cantitatea totală de lichid și ingrediente folosite. Cu toate acestea, este recomandat să începi cu aproximativ o linguriță de sare pentru fiecare litru de apă sau lichid folosit în ciorbă. Apoi, poți ajusta cantitatea în funcție de preferințele tale.

Află și: Cum să faci cea mai gustoasă ciorbă rădăuțeană. Secretul gospodinelor din Moldova

Este important să adaugi sarea treptat și să deguști ciorba în timp ce o prepari pentru a evita să o strici. Poți adăuga mai multă sare după gust, dar este mai greu să corectezi o ciorbă prea sărată.

De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că anumite ingrediente, precum carnea afumată sau condimentele, pot adăuga deja sarea la ciorbă, deci este indicat să iei în considerare acest aspect.

Parteneri