01 feb. 2023 | 19:10

Secretul bunicii pentru o supă clară. Puţini mai ştiu trucul acesta

Sfaturi Culinare
Secretul bunicii pentru o supă clară. Puţini mai ştiu trucul acesta
Cum poți să faci o supă clară ca la bunica?

Majoritatea gospodinelor pregătesc supă pentru cei dragi cel puțin de două ori pe săptămână. Românii au obiceiul de a consuma la prânz o supă caldă de pui sau doar de legume, indiferent dacă este găsită în casă sau servită la restaurant. Deși doamnele își dau silința să o gătească perfect, nu toate cunosc unele trucuri știute doar de bunici. Iată cum trebuie să o prepari de nota 10? Cu siguranță pofticioșii de la masă o să mai ceară o porție.

Truc pentru supă clară: cum trebuie gătită corect?

Multe gospodine gătesc în casă supă pentru cei dragi din familie. Cu toate astea, nu multe doamne știu secretul care o face deosebit de gustoasă și clară. Cu siguranță ele au încercat mai multe variante pentru acest preparat de-a lungul timpului, dar doar un secret știut de bunici o poate face de nota 10.

Deși ai crede că supa se face foarte simplu și rapid, preparatul are și el câteva trucuri speciale. Primul pas este să pui ingrediente de calitate la foc și să adaugi pe rând legumele în funcție de texturi. Mai exact, primele vor fi rădăcinoasele (morcov, țelină) cartofi, ardei și ceapă.

În timpul acesta fierbi separat carnea de pui și o spumezi de bacterii înainte de a pune stocul de carne alături de legume. Doar în felul acesta vei avea o supă clară și aromată. De asemenea, gospodinele trebuie să știe că o carne de pui fiartă corespunzător trebuie să stea cel puțin 15-20 de minute pe aragaz la foc mediu.

În cazul în care te-ai gândit să faci o supă cu orez sau tăieței de casă, nu uita să speli bine ingredientele de făină pentru ca zeama să nu ajungă să fie prea groasă. Acest lucru s-ar putea întâmpla mai ales după ce o încălzești a doua oară. Unele doamne preferă să pună produsele făinoase în fiecare castron la servire, după ce le pregătesc separat, tocmai pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Alt truc util

Dacă vrei să faci o supă și mai clară, trebuie să adaugi în zeamă un morcov ras amestecat cu două albușuri de ou bătute spumă. Pune supa la foc mic și așteaptă până când albușul se coagulează, iar morcovul ras adună toate impuritățile.

Următorul pas este să strecori cu spumiera supa și să acorzi atenție legumelor din interior ca ele să rămână totuși în preparat. Abia la final poți să adaugi zeama de lămâie și verdeața proaspăt tăiată.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Temperaturi atipice în următoarele patru săptămâni. O iarnă cum n-a mai fost de mult
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți contesta
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro