14 mart. 2024 | 17:02

”Extratereștri”și la stadion. Cum arată arena Barcelonei în care se investesc 1,6 miliarde de euro

SPORT
”Extratereștri”și la stadion. Cum arată arena Barcelonei în care se investesc 1,6 miliarde de euro
Stadion Barcelona. Foto: FC Barcelona

Legendara arenă Camp Nou a intrat în renovare anul trecut, iar Barcelona își dispută meciurile de pe teren prorpiu pe Stadionul Olimpic Montjuic. Lucrările la stadionul catalanilor decurg conform planului, iar pe site-ul clubului au fost postate imagini cu noua casă a campioanei Spaniei.

Ce facilități va avea noua arenă

Anul trecut, Barcelona a început lucrările de modernizare a stadionului ”Camp Nou”, care vor costa nu mai puțin de 1,6 miliarde de euro. Astfel, arena echipei catalane se va transforma în cea mai scumpă din Europa, peste Wembley din Londra, care a costat 1.5 miliarde de euro.

Lucrările sunt finanțate de 20 de investitori, după cum a raportat clubul printr-o notă oficială. Capacitatea arenei va crește de la 95.000 de locuri până la 105.000. ”Vom avea cel mai frumos stadion din lume”, s-a lăudat președintele Joan Laporta.

”Extratereștri”și la stadion. Cum arată arena Barcelonei în care se investesc 1,6 miliarde de euro

Stadion Barcelona. Foto: FC Barcelona

Acest proiect include pe lângă renovarea stadionului, și construcția unui complex sportiv și a Stadionului Johan Cruyff din Joan Gamper care va fi folosit de echipa de tineret.

În ultimele imagini postate de Barcelona pe pagina oficială a clubului se poate vedea cum va arăta stadionul și în interior. Camp Nou va avea mai multe spații în care suporterii își vor putea petrece timpul sau să servească masa înainte de meci. Barcelona se va întoarce pe Camp Nou în noiembrie 2024, când lucrările la reconstrucția stadionului vor fi finalizate în proporție de 66%. Acesta lucru se va întâmpla la cea de-a 125-a aniversare a clubului.

Porțile de intrare în stadion ar putea să poarte numele legendelor clubului

Oficialii clubului au în plan ca porțile de intrare în stadion să poarte numele legendelor clubului. De exemplu, poarta cu numărul 10 s-ar putea numi Lionel Messi, care a îmbrăcat tricoul cu același număr la Barcelona, sau poarta 20 să fie denumită după Sergi Roberto.

Vezi și: Arabia Saudită, buget colosal pentru Mondialul din 2034. Și-a depus candidatura și investește un trilion de euro într-un oraș unic VIDEO

De asemenea, unele porți s-ar putea numi după numele antrenorilor sau președinților, potrivit Sport.es.

Unde se va construi cea mai scumpă arenă din lume

În Europa se pregătește construirea unui stadion spectaculos, care va fi cel mai scump din lume. Costurile pot ajunge la peste două miliarde de euro.

Echipa care va juca pe spectaculosul stadion este Manchester United. Sir Jim Ratcliffe (71 de ani) a preluat 25% din acțiunile formației de pe ”Old Trafford”, după ce a câștigat cursa cu cei din Qatar la finalul anului trecut, iar presa engleză scrie că acesta ar fi deja în discuții cu guvernul Marii Britanii pentru a ajuta la finanțarea construcției.

Vezi și: Top 10 cele mai populare stadioane din lume. Doar patru sunt din Europa. Ce arenă e pe primul loc

Ratcliffe vrea să renunțe la arena pe care Manchester United joacă din 1910 încoace și să fie transformată într-un simplu teren de antrenament. În imediata apropiere se dorește ridicarea unui stadion de 2,4 miliarde de euro, supranumit „Wembley al Nordului”.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele