15 aug. 2023 | 09:28

YouTube testează o nouă funcție: ce sunt rezumatele video generate de AI

ACTUALITATE
YouTube testează o nouă funcție: ce sunt rezumatele video generate de AI

Următorul rezumat video pe internet pe care îl vezi poate să nu fi fost scris de un om. YouTube testează rezumate video generate de inteligență artificială care apar pe paginile de căutare și de vizionare.

Textul este menit să ofere o „prezentare rapidă” a unui clip pentru a te ajuta să decizi dacă merită vizionat. Compania se grăbește, totuși, să sublinieze că acestea nu înlocuiesc descrierile video proprii ale creatorilor.

YouTube are noi funcții

Testul va fi vizibil doar cu un „număr limitat” de videoclipuri în limba engleză și numai pentru unii spectatori. Într-o declarație pentru Engadget, un purtător de cuvânt YouTube spune că rezumatele vor apărea pe dispozitivele mobile pentru videoclipuri cu instrucțiuni, videoclipuri de cumpărături și vloguri. Vei vedea videoclipurile în toată lumea.

YouTube a oferit utilizatorilor câteva funcții de previzualizare în ultimele săptămâni, după cum explică Android Police. Abonații Premium ar putea bloca ecranul în timpul redării, pentru a preveni comenzile accidentale. De asemenea, ai opțiunea de a transforma comentariile scurte în clipuri scurte complet noi.

Experimentul are loc la aproape trei ani după ce YouTube a început să testeze capitole video produse de AI, dar face parte dintr-un impuls mai amplu al AI generativ la Google. Gigantul tehnologic și-a prezentat chatbot-ul Bard și folosește tehnologia pentru a produce totul, de la șabloane de foi de calcul până la articole de știri întregi, întotdeauna pentru consumul public.

Cu toate acestea, funcția de rezumat YouTube poate fi una dintre extensiile mai logice. Serviciul video spune că peste 500 de ore de conținut sunt încărcate în fiecare minut – ar fi imposibil ca oamenii să țină pasul. Întrebarea este dacă rezumatele AI sunt sau nu suficient de precise. Google a avertizat că sistemele generative precum Bard pot fi predispuse la inexactități și informații greșite și încă nu este clar cât de bine funcționează experimentul YouTube în practică.