26 ian. 2023 | 20:55

YouTube pregătește un hub cu acces la filme și seriale TV [P]

ACTUALITATE
YouTube pregătește un hub cu acces la filme și seriale TV [P]

Dacă până de curând părea că viitorul filmelor și serialelor este în mare parte legat de platforme cu acces pe bază de abonament plătit, fără a mai exista vorba de publicitate de urmărit pentru utilizator, lucrurile par să se schimbe.

Până și Netflix, cea mai populară platformă de streaming, testează pe anumite piețe serviciile sale oferite la cost mai redus, dar cu un compromis: conținutul să fie întrerupt de unele reclame, la fel ca pe YouTube.

Iată că tocmai YouTube atacă acest segment de filme și seriale, folosind conceptul cu care s-a consacrat: gratuitate, la pachet cu vizionare de reclame de la clienți de publicitate. Cei de la YouTube pare că au în plan să devină cel puțin o alternativă mai accesibilă la canalele de streaming precum Netflix, HBO Max, Prime Video sau Disney+.

foto 1 - unsplash.com

Concurență se va face inclusiv serviciilor de televiziune prin cablu, căci compania pregătește un hub cu acces la filme și seriale TV pe care utilizatorii le vor putea viziona gratuit. Există totuși un preț: clienții să accepte să fie deranjați de reclamele video inserate în anumite momente.

Se mută televiziunea prin cablu, așadar, pe internet?

Rămâne de văzut cum va arăta viitorul. Cert este că deja tot mai mulți posesori de televizoare și de cablu TV / satelit TV au dispozitive tip Smart, cu care pot accesa rapid conținut online. De altfel, mulți producători au inclus pe telecomandă un buton care te duce direct pe aplicația YouTube.

Avantajul celor de la Google (care dețin popularul brand YouTube) este că accesarea conținutului similar posturilor TV va putea fi făcută în orice moment. Spre deosebire de televiziunea clasică, unde trebuie să aștepți ziua și ora de difuzare, serviciul pregătit de Google ar permite utilizatorilor să aleagă dintr-un catalog interactiv producția pe care doresc să o urmărească.

Așadar, mult mai multă flexibilitate – filme și seriale oriunde și oricând. Se poate spune că ideea funcției pregătite de YouTube este o combinație între serviciile de televiziune așa cum le știm astăzi și serviciile oferite de platformele de streaming cu filme și seriale.

Gratis înseamnă mai bun?

Gratuitatea este o miză importantă în cucerirea publicului, mai ales în perioade de inflație ridicată, când toată lumea caută să facă economii. Și în sectorul de jocuri video, cele gratuite – pe PC, console sau telefon – au un număr foarte mare de descărcări. Inclusiv cei pasionați de gambling preferă de multe ori să se distreze la jocurile de casino online preferate fără mize reale – sunt și operatori licențiați care oferă sloturi în variantă demo, dar și numeroase portaluri de acest gen dedicate.

foto 2 - unsplash.com

Reprezentanții Google ar permite astfel utilizatorilor YouTube să acceseze servicii de streaming dintr-un hub special conceput, conținând selecții de filme și seriale organizate după modelul posturilor de televiziune tematice disponibile la TV. Asemănarea cu televiziunea clasică: nu poți evita publicitatea. Dacă la cablu TV plătești un abonament pentru a avea acces la conținut, cei de la YouTube ar putea oferi totul gratuit.

„Întotdeauna căutăm noi modalități de a oferi spectatorilor o destinație centrală pentru a găsi, viziona și distribui mai ușor conținutul care contează cel mai mult pentru ei”, a spus purtătorul de cuvânt al Google, în contextul prezentării noului serviciu.

Pentru moment, această opțiune este testată cu un grup restrâns de parteneri media și utilizatori YouTube din Statele Unite ale Americii. Este posibil ca serviciul să fie lansat oficial în a doua parte a anului, dacă se va considera că este cu adevărat apreciat de utilizatorii de internet, iar formula este rentabilă și din punct de vedere financiar pentru toate părțile implicate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele