02 nov. 2023 | 10:44

YouTube îți „bagă bețe în roate” și o face în mod oficial. Ori plătești, ori urmărești reclame până ți se face rău

ACTUALITATE
YouTube îți „bagă bețe în roate” și o face în mod oficial. Ori plătești, ori urmărești reclame până ți se face rău

YouTube nu mai împiedică doar o mică parte a utilizatorilor să acceseze videoclipurile dacă folosesc un blocker de reclame.

Platforma s-a angajat pe deplin în lupta sa împotriva utilizării aplicațiilor de blocare a reclamelor, iar asta se simte deja.

Vezi și: Cei care folosesc programe de tip AdBlock se simt cu musca pe căciulă

Gigantul te dă afară din platformă dacă nu te conformezi

„Utilizarea ad blockerelor încalcă Termenii de Serviciu ai YouTube”, a declarat un purtător de cuvânt al YouTube.

„Am lansat un efort global pentru a încuraja vizualizatorii care au ad blockere activate să permită reclamele pe YouTube sau să încerce YouTube Premium pentru o experiență fără reclame.

Reclamele susțin un ecosistem divers de creatori la nivel global și permit miliardelor de oameni să acceseze conținutul lor preferat pe YouTube”, a mai spus, de asemenea, acesta.

YouTube a început să acționeze împotriva utilizării ad blockerelor mai devreme în acest an.

Inițial, a afișat pop-up-uri utilizatorilor pentru a le spune că ceea ce fac este împotriva Termenilor de Serviciu de pe site, apoi a adăugat un cronometru la acele notificări pentru a se asigura că oamenii le citesc.

Până în iunie, a adoptat o abordare mai agresivă și a avertizat că nu vor putea reda mai mult de trei videoclipuri dacă nu dezactivează ad blockerele.

Vezi și: Folosești AdBlock Plus pentru a scăpa de reclame, dar programul îți va servi unele mai ”bune”

„Experimentul” cu care YouTube spera să te facă să plătești

Acesta a fost un „mic experiment” menit să încurajeze utilizatorii să activeze reclamele sau să încerce YouTube Premium, pe care site-ul acum l-a extins întregii sale baze de utilizatori.

Oamenii sunt, în mod previzibil, nemulțumiți de asta și au recurs la rețelele de socializare, cum ar fi Reddit, pentru a-și exprima nemulțumirile.

Dacă nu doresc să activeze reclamele, singura modalitate de a viziona videoclipuri fără întreruperi este să plătească pentru o subscripție YouTube Premium.

De fapt, notificarea pe care o primesc vizualizatorii promovează intens serviciul de abonament.

Site-ul a crescut tarifele pentru Premium la 14 dolari pe lună în iulie, față de 12 dolari înainte. YouTube Premium oferă utilizatorilor, de asemenea, acces la vizionarea offline, redare în fundal și streaming la calitate mai înaltă de 1080p, dar poate fi cam scump pentru cei care doresc doar o experiență fără reclame.

Platforma oferea în trecut o opțiune mai accesibilă numită Premium Lite în anumite regiuni europene, care costa doar 7 euro pe lună pentru a elimina reclamele din videoclipuri.

Cu toate acestea, această opțiune nu a fost niciodată disponibilă la nivel global și a fost, în cele din urmă, eliminată la sfârșitul lunii octombrie.

Vezi și: Nu poți accesa un site din cauza AdBlock-ului? Aceasta este soluția pentru tine

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele