Nu poți accesa un site din cauza AdBlock-ului? Aceasta este soluția pentru tine

Nu poți accesa un site din cauza AdBlock-ului? Aceasta este soluția pentru tine

Din ce în ce mai multe site-uri blochează clienții care folosesc programe de blocare a reclamelor. Din fericire, există soluții și pentru această problemă.

Chestiunea reclamelor pe un site este una extrem de complicată pe care nu am de gând să o discut în acest articol. Există argumente foarte bune atât în favoarea celor care folosesc AdBlock, cât și în favoarea site-urilor care depind de reclamele pe care acei clienți nu apucă să le mai vadă. În ultimele luni, un număr de site-uri importante au anunțat că nu le vor mai permite accesul celor care folosesc AdBlock sau programe similare. Un caz foarte cunoscut este cel al publicației Forbes, care le livra reclame cu malware celor care puneau AdBlock pe pauză.

De curând, și Wired a anunțat o politică oarecum similară. Cei care nu vor renunța la programele de blocare a reclamelor nu vor mai putea vizualiza conținutul de pe site decât dacă achită o taxă săptămânală de 1 dolar. Dacă, totuși, nu vreți să renunțați la conținutul oferit de asemenea publicații, nici la AdBlock și nici nu vreți să plătiți în jur de 50 de dolari pe an pentru evita reclamele, există o salvare.

Conform publicației The Next Web, programul anti-adblock-killer ”păcălește” site-urile, dându-le impresia că, de fapt, nu folosiți un program de blocare a reclamelor. Funcționează foarte bine pe numeroase site-uri, precum Forbes, dar, cel mai probabil, nu va mai trece mult timp până când publicațiile vor găsi o soluție și pentru această problemă.