Walkman de la Sony se întoarce după 40 de ani: cât va costa varianta din 2023, pentru nostalgici

Walkman de la Sony se întoarce după 40 de ani: cât va costa varianta din 2023, pentru nostalgici

La patru decenii de la revoluționarea modului în care ascultăm muzică, cu primul Walkman, Sony a lansat o nouă versiune pentru 2023.

Având în vedere că toate lucrurile retro sunt acum cea mai populară tendință, inclusiv căștile retro, noile Sony NW-A300 și NW-ZX700 sunt cadoul perfect pentru un iubitor de lucruri vintage.

Au existat câteva modificări din 1979, iar noul Sony Walkman NW-A306 schimbă casetele originale cu MP3-uri și streaming de la Spotify și YouTube.

Are un ecran tactil de 3,6 inci și butoane fizice pe lateral, pentru a schimba volumul sau pentru a sări peste piese. Noul player muzical de la Sony rulează pe sistemul de operare Android, ceea ce înseamnă că poți instala câteva aplicații acolo și poți naviga pe internet cu Google Chrome.

Walkman de la Sony, varianta 2023

Cu toate acestea, nu poate funcționa ca smartphone, deoarece nu va trimite sau primi apeluri sau mesaje.

Acest dispozitiv este strict pentru fanii muzicii. Ca atare, are o mufă pentru căști de 3,5 mm (deci nu pierzi fidelitatea printr-o conexiune Bluetooth), precum și inteligență artificială, pentru a îmbunătăți muzica digitală comprimată la o calitate superioară.

Noul Walkman acceptă fișiere audio de înaltă rezoluție FLAC și are o autonomie a bateriei de 36 de ore și 32 GB spațiu de stocare pentru muzică offline.

Noul Walkman de la Sony oferă suport pentru redarea audio de înaltă calitate și o mufă adecvată pentru căști (Imagine: Sony)

Din păcate pentru fanii muzicii, are un preț destul de mare. Sony Walkman NW-A306 nu este încă disponibil pentru cumpărare în Marea Britanie, dar atunci când va fi, va costa 349 de lire sterline – ceea ce este mai scump decât unele smartphone-uri. De exemplu, Motorola G9 Play poate fi achiziționat pentru 189,99 GBP pe Amazon și vine cu o cantitate dublă de spațiu de stocare.

Poți citi specificațiile complete pe The Walkman Blog, care a postat util și o comparație de dimensiune între NW-ZX700 și NW-ZX500.

Etichete: