09 dec. 2023 | 16:48

Viața tumultoasă a celui mai romantic și îndrăgostit bărbat din istoria filmului. Ryan O’Neal în „Love Story” a fost un vis, dar în viața reală, un coșmar

ACTUALITATE
Viața tumultoasă a celui mai romantic și îndrăgostit bărbat din istoria filmului. Ryan O'Neal în „Love Story

Lumea divertismentului deplânge pierderea legendarului star de la Hollywood Ryan O’Neal, care s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Vestea a fost împărtășită de fiul său, Patrick, pe rețelele de socializare, marcând sfârșitul unei ere pentru un adevărat idol al ultimelor decenii. Impactul lui O’Neal asupra industriei cinematografice și viața lui personală tumultoasă au lăsat o amprentă de neșters, făcându-l o figură sărbătorită și controversată.

Ryan O’Neal s-a născut în Los Angeles, California, în 1941. Tatăl său, Charles O’Neal, era scriitor și scenarist, iar mama sa, Patricia Ruth O’Callaghan, era actriță. Ryan O’Neal a început să joace la o vârstă fragedă și a apărut în mai multe filme și emisiuni de televiziune în anii 1960.

În 1968, O’Neal a jucat rolul principal în filmul „Love Story”. Filmul a fost un succes imens și a făcut din O’Neal o vedetă internațională. A fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul său. În 1973, O’Neal a jucat alături de fiica sa, Tatum O’Neal, în filmul „Paper Moon”. Filmul a fost un alt succes și a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original. Tatum O’Neal a devenit cea mai tânără persoană care a câștigat vreodată un premiu Oscar.

În ciuda succesului său profesional, viața personală a lui O’Neal era în derivă. Era cunoscut pentru comportamentul său violent și pentru abuzul asupra femeilor. A fost căsătorit de trei ori și a avut patru copii. În 1985, O’Neal a fost arestat pentru că l-a împușcat accidental fiul său, Griffin O’Neal. Griffin l-a atacat pe O’Neal cu un obiect dur, iar O’Neal a ripostat scoțându-și arma. Arma a trast, dar Griffin nu a fost rănit. O’Neal a fost acuzat de neglijare a unui minor și de deținere ilegală a unei arme, dar a fost achitat la proces.

În 1992, O’Neal a fost diagnosticat cu leucemie. A fost tratat pentru boală și a supraviețuit. În 2009, fosta soție a lui O’Neal, Farrah Fawcett, a fost diagnosticată cu cancer anal. O’Neal a fost alături de ea în timpul luptei sale cu cancerul. Fawcett a murit în 2009. O’Neal a continuat să lucreze ca actor până la moartea sa, în 2023. A murit la vârsta de 82 de ani.

Ryan O'Neal

Ryan O’Neal alaturi de Ali MacGraw in „Love Story” 1970 (stanga) si in 2015 (dreapta)

De-a lungul carierei sale, O’Neal a împărțit ecranul cu unele dintre vedetele feminine de top ale epocii, inclusiv Barbra Streisand și Marisa Berenson. Streisand, după ce a auzit de moartea lui O’Neal, a apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima tristețea, amintindu-și despre colaborările lor la „What’s Up, Doc?” și „Evenimentul principal”. Mia Farrow, care a jucat alături de O’Neal în serialul „Peyton Place”, i-a adus și ea un omagiu regretatului actor, evidențiind istoria lor comună.

Încurcăturile romantice ale lui Ryan O’Neal au făcut parte la fel de mult din imaginea sa publică, ca și talentul său actoricesc. Relația sa cu Farrah Fawcett, care a durat zeci de ani, dar nu a culminat niciodată cu căsătorie, a captat fascinația publicului. Uniunea lor a produs un fiu, Redmond, care s-a confruntat cu numeroase probleme legale, inclusiv o pedeapsă cu închisoarea pentru posesie de heroină.

Rețeaua complexă a relațiilor lui O’Neal s-a extins dincolo de Fawcett, implicând legături romantice cu Ursula Andress, Bianca Jagger, Jacqueline Bisset, Barbra Streisand, Joan Collins și Diana Ross. O’Neal a avut patru copii din relații diferite: Tatum și Griffin cu Joanna Moore, Patrick cu Leigh Taylor-Young și Redmond James Fawcett O’Neal cu Farrah Fawcett.

Ryan O'Neal

Ryan O’Neal

Ryan O’Neal a avut parte de o viață plină atât de romantism, cât și de dramă

Patrick O’Neal, într-o postare sinceră pe social media, a reflectat asupra moștenirii tatălui său. El l-a descris pe Ryan O’Neal drept eroul său, subliniind ascensiunea fulgerătoare a actorului la celebritate în anii 1970. De la celebritatea televiziunii în „Peyton Place” până la aprecierea internațională cu „Love Story”, influența lui O’Neal asupra Hollywood-ului a fost de netăgăduită. Patrick a recunoscut, de asemenea, rolul esențial al tatălui său în popularizarea numelui Ryan, o dovadă a impactului cultural al actorului.

În ciuda succeselor sale timpurii, O’Neal s-a confruntat cu o serie de eșecuri în film la sfârșitul anilor ’70 și ’80, marcând un declin al atractivității sale de box office. Incursiunea sa în televiziune cu Farrah Fawcett în „Good Sports” în 1991 nu a reușit să-i recapete fosta glorie. Cu toate acestea, un punct culminant a avut loc în 2016, când s-a reunit cu Ali MacGraw, co-starul său din „Love Story”, într-o punere în scenă a filmului A.R. Piesa lui Gurney „Scrisori de dragoste”.

Dincolo de strălucire și farmec, viața personală a lui O’Neal a fost marcată de relații turbulente și probleme legale. Căsătoria lui cu Joanna Moore și Leigh Taylor-Young s-a încheiat cu un divorț, în timp ce relația sa cu Farrah Fawcett s-a confruntat cu propriul set de provocări. Călătoria tumultoasă a fiului său, Redmond, a adus și mai multe greutăți familiei, cu probleme juridice și lupte cu dependența.

Vezi și: „Interlopul” Manole, singurul român care a primit un premiu Oscar, deși nu l-a mai ridicat: destinul trist al lui Edward G. Robinson

Vezi și: Cântărețul iubit de generații întregi de români: Cum a reușit să facă Julio Iglesias istorie în România

Vezi și: A abandonat școala, a fost vânzătoare, dar soarta îi hărăzise lucruri mari. Cum a ajuns românca Lisette Verea actriță la Hollywood

Moștenirea lui Ryan O’Neal este una de strălucire cinematografică și complexitate personală. Contribuțiile sale la ecranul de argint din anii ’70 vor fi amintite pentru totdeauna, iar impactul său asupra peisajului cultural de la Hollywood rămâne de netăgăduit. Pe măsură ce lumea divertismentului își ia rămas bun de la această vedetă emblematică, amintirile lui Ryan O’Neal vor dăinui prin filmele atemporale care l-au făcut o legendă de la Hollywood, arată Daily Mail.