07 feb. 2023 | 07:45

Vestea dimineții pentru românii cu pensii mai mici de 2500 de lei: anunțul oficial, banii intră pe card

ACTUALITATE
Vestea dimineții pentru românii cu pensii mai mici de 2500 de lei: anunțul oficial, banii intră pe card

Autoritățile române, în frunte cu oficialii din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, au confirmat cea mai importantă veste pentru unii dintre cei mai vulnerabili români, pensionarii cu până la 2500 de lei.

Foarte mulți români cu venituri de până la 2500 de lei, printre care un număr record de pensionari, au așteptat cu sufletul la gură voucherele de energie, cardurile cu prima rată de 700 de lei din ajutorul financiar de 1400 de lei. Aproximativ 4 milioane de români vor beneficia de acest ajutor social în România, locatari a aproximativ 2,8 milioane de gospodării. Banii în format electronic vor putea fi folosiți pentru a achita facturile actuale sau restante la energie și gaze naturale, pentru a cumpăra lemne de foc, butelii, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Ce se întâmplă cu cardurile de energie pentru pensionari și angajați vulnerabili

Pe 1 februarie 2023, au fost livrate primele carduri de energie către beneficiari. Începând cu 20 februarie 2023, acestea vor putea fi folosite pentru achitarea facturilor și alte plăți menționate mai sus. Românii care vor să solicite informații suplimentare pe marginea voucherelor de energie, mai ales dacă nu le-au primit, au la dispoziție numărul de telefon 031 9966, de la Call Center-ul Poșta Româna.

„Am realizat zilele acestea un ghid care vine să soluționeze toate spețele speciale ce pot să apară în procesul de acordare și utilizare a cardurilor de energie. A fost trimis deja către toate oficiile poștale din țară, pentru ca poștașii să fie pregătiți să vină în sprijinul beneficiarilor. Fiind o măsură cu un asemenea impact în ceea ce privește numărul de beneficiari, este firesc că nu poate exista un tipar standard.

Noi trebuie să fim pregătiți pentru a preîntâmpina orice posibilă deficiență. În acest sens, poștașii din întreaga țară sunt pregătiți și au materialele necesare pentru a-i ajuta pe beneficiari. Am discutat cu ei zilele trecute și vom mai avea video call-uri pentru a ne prezenta realitatea de la firul ierbii. Pe această cale vreau să le mulțumesc, pentru că ei au făcut ca această măsură să fie cu adevărat posibilă”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Pentru utiliza cardurile de energie în interacțiunea cu poștașul sau oficiul poștal de proximitate, ai nevoie de:

– cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal, în original;

– actul de identitate al beneficiarului de sprijin, în original;

– documentul/documentele justificativ/justificative prin care face dovada datoriei curente şi/sau restante faţă de furnizorul de energie şi/sau, după caz, faţă de asociaţia de proprietari/locatari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele