02 feb. 2023 | 07:56

Mesajul momentului pentru patru milioane de români vulnerabili de la Poșta Româna: se întâmplă cu voucherele de energie

ACTUALITATE
Mesajul momentului pentru patru milioane de români vulnerabili de la Poșta Româna: se întâmplă cu voucherele de energie

Sarcina distribuirii și facilitării utilizării voucherelor de energie dedicate românilor vulnerabili a picat pe Poșta Română. În acest context, compania de stat a venit cu mai multe mențiuni importante pentru cei aproximativ 4 milioane de români care ar urma să se bucure de ajutorul financiar din partea autorităților.

De ieri, 1 februarie, a început în mod oficial procesul de distribuire al voucherele pentru energie sub forma unor carduri electronice, similare cu voucherele sociale. În acest context, Ministrul Marcel Boloș și directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan, au efectuat o vizită de lucru la Oficiul Poștal Buftea, cu ocazia startului procesului de distribuție a cardurilor de energie finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman și prin Programul Operațional Regional, conform Economedia.ro.

Bani de la stat pentru patru milioane de români vulnerabili

Ca referință, în spatele acestei inițiative se află un buget de aproximativ patru miliarde de lei ce ar urma să sprijine financiar nu mai puțin de patru milioane de români din diferite colțuri ale României.

„Dăm oficial startul etapei de distribuire a ajutoarelor pentru plata facturilor la energie de care vor beneficia 4 milioane de români. Cu sprijinul Poștei Române, în cursul zilei de astăzi peste 360.000 de beneficiari din 7 județe vor primi acasă cardurile pentru energie. Procesul va continua în perioada următoare, astfel încât până la data de 20 februarie, când vom avea posibilitatea de a plăti din aceşti bani ajutorul de încălzire, cât mai mulți beneficiari să fi intrat deja în posesia cardurilor.

Reamintesc că, în paralel cu procesul de distribuție, se prelucrează informaţiile din declaraţiile pe proprie răspundere și continuă procesul de interogare a bazelor de date pentru cei 550.000 de beneficiari pentru care sunt necesare clarificări înainte de decizia de emitere a cardurilor. Fac apel către toţi beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm şi să aibă încredere că primesc aceste carduri, odată incluși în listele de beneficiari. Mulțumesc din nou Poștei Române pentru sprijinul esențial pe care ni-l acordă pentru a putea implementa acest program, cel mai mare de acest gen realizat până acum de Guvern”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Doar în primele două zile ale lunii februarie, vor fi livrate 500.000 de carduri de energie. Acestea vor putea fi folosite pentru plata facturilor la energie, dar și achiziția de lemne de foc, peleți, păcură sau butelii de gaz. Este vorba de un ajutor de 1400 de lei acordat în două tranșe egale de cât 700 de lei. Prima rată va putea fi utilizată înainte de finele acestei săptămâni. A doua rată va intra în septembrie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele