14 nov. 2023 | 09:15

Update iOS „pe steroizi”, în 2024. Metoda inedită prin care Apple vrea să-ți facă iPhone 16 mai bun

ACTUALITATE
Update iOS „pe steroizi”, în 2024. Metoda inedită prin care Apple vrea să-ți facă iPhone 16 mai bun

Apple ar putea să te ajute să iei o decizie, dacă cumva vrei să treci granița și să-ți schimbi telefonul: se pare că marea noutate, legată de iPhone 16, din 2024, nu va fi despre hardware, ci mai degrabă despre software.

Asta înseamnă, în linii mari, că schimbarea va fi dispobibilă pentru mai multe modele de iPhone, nu doar pentru viitorul iPhone 16.

Vezi și: iOS 17.1, lansat oficial. Ce au de câștigat posesorii de iPhone, de ce trebui să-și instaleze acum noul update

Ce se zvonește despre viitorul iOS 18

Raportul vine de la Mark Gurman, de la Bloomberg, care a susține că Apple știe că actualizarea iOS 18 „trebuie să fie extra-impresionantă pentru că hardware-ul iPhone 16 nu va avea progrese majore anul viitor”.

De altfel, ceva similar s-a întâmplat și cu Apple Watch, anul acesta. Apple Watch Seria 9 nu aduce o îmbunătățire masivă față de predecesorul său, dar watchOS 10 a reprezentat o actualizare de zile mari, valabilă și pentru modelele mai vechi de Apple Watch. Dacă iOS 18 va avea o soartă similară, asta înseamnă că orice iPhone cumperi începând cu 2024, va merge cu noile schimbări.

Potrivit lui Gurman, actualizarea iOS 18 va fi „relativ revoluționară”, în comparație cu îmbunătățirile destul de modeste pe care le-am observat în ultimii ani, „sub capotă”.

Vezi și: Apple iPhone 15 și iPhone 15 Plus, lansate oficial. Renunță la Lightning în favoarea USB-C, are o cameră de 48 megapixeli și dotări de 14 Pro. Cât costă

iPhone 16 s-ar putea să „rupă gura târgului”, însă nu din motivele evidente

Impresia generală este că accentul principal este pus pe îmbunătățirea asistentului Siri. Apple investește masiv în sisteme generative de inteligență artificială, urmând trendul actual.

Detaliile sunt inevitabil limitate în acest moment, dar obiectivul pare să fie de a face iPhone-ul și dispozitivele conexe să fie mai ușor de personalizat: cu alte cuvinte, după chipul și asemănarea fiecărui utilizator.

Acest lucru s-ar putea să ajute Apple să vândă iPhone 16 mai cu spor, deoarece una dintre schimbările la hardware pe care le putem anticipa este un motor neural mai puternic în procesorul iPhone-ului din 2024.

Toate iPhone-urile vor deveni mai bune, dar iPhone 16 va rămâne cel mai bun, așa cum este, de altfel, normal să se întâmple.

Vezi și: iPhone 15, aproape de lansare: Care sunt diferențele față de iPhone 14 lansat anul trecut

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele