07 feb. 2023 | 21:38

Un rus a fost amendat pentru că a vorbit despre amenda primită după ce l-a visat pe Zelenski

ULTIMA ORĂ
Un rus a fost amendat pentru că a vorbit despre amenda primită după ce l-a visat pe Zelenski

Un tribunal rus din orașul siberian Chita a amendat un localnic pentru că a vorbit cu presa despre amenda pe care a primit-o anterior pentru că a împărtășit un vis pe care l-a avut despre președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a relatat marți site-ul independent de știri Mediazona.

Ivan Losev a fost amendat cu 70.000 de ruble (986 de dolari) pentru că a „discreditat” forțele armate ruse după ce a acordat un interviu pentru BBC Russian Service în decembrie și a comentat într-un videoclip pentru canalul de știri rusesc în exil Dozhd despre prima sa confruntare cu legea.

„Am visat astăzi că am fost recrutat”

Losev a povestit celor două posturi de televiziune despre amenda de 30.000 de ruble (423 de dolari) pe care a primit-o în decembrie pentru o postare pe Instagram în care a povestit un vis pe care l-a avut despre Zelenski.

„Am visat astăzi că am fost recrutat și dus într-o tabără de antrenament, iar apoi forțele armate ucrainene conduse de Zelenski au luat cu asalt tabăra”, a scris Losev pe Instagram în decembrie, adăugând că apoi l-a aclamat pe Zelenski în vis, strigând sloganul popular ucrainean „Glorie eroilor”.

Săptămâna trecută, mama sa, Nelli Loseva, a fost, de asemenea, amendată pentru „discreditarea” armatei ruse, după ce a dat like la o postare care condamna invazia pe rețelele de socializare.

Autoritățile ruse au deschis aproape 5.600 de cazuri administrative de „discreditare” a acțiunilor armatei ruse de când Moscova a invadat Ucraina în urmă cu aproape un an, potrivit grupului de monitorizare a poliției OVD-Info.

Rusia a adoptat în martie o lege care face ca împărtășirea de informații despre războiul din Ucraina care diferă de narațiunea Kremlinului să fie pedepsită cu amenzi sau închisoare.