04 iun. 2023 | 11:03

Un pachet de noi servicii pentru depistarea precoce a afecțiunilor maligne, finanțat de Guvern. Ciucă: „Medicina a evoluat foarte mult”

ULTIMA ORĂ
Un pachet de noi servicii pentru depistarea precoce a afecțiunilor maligne, finanțat de Guvern. Ciucă: „Medicina a evoluat foarte mult”

Un pachet de noi servicii pentru prevenția și depistarea precoce a afecțiunilor maligne este finanțat de Guvern. Prim-ministrul Nicolae Ciucă le-a transmis românilor că medicina a evoluat foarte mult, astfel că problemele de sănătate din spectrul oncologic pot fi vindecate.

De când vor fi aplicate noile servicii de sănătate

Nicolae Ciucă a spus că noile servicii de sănătate pentru prevenția și depistarea precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne, vor intra în aplicare începând cu data de 1 iulie.

„Oamenii trebuie să ştie că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. La nivelul autorităţilor, am decis extinderea serviciilor pentru depistarea precoce a maladiilor din spectrul oncologic.

Completat cu o medicaţie adecvată şi inovativă, cu implicarea decisivă a cadrelor medicale, diagnosticul timpuriu creşte şansele la vindecare. Alături de prevenţie, diagnostic precoce şi tratament adecvat, informarea şi suportul sunt piloni în susţinerea copiilor, femeilor şi bărbaţilor care luptă cu această nemiloasă boală.

Speranţa le dă forţa să lupte, să meargă mai departe. Iar în acest efort, sprijinul pe care autorităţile îl pot oferi constă în asigurarea serviciilor de consiliere psiho-oncologică”, a spus premierul, de Ziua Națională a Supravieţuitorilor de Cancer.

Ciucă: „Autoritățile statului trebuie să lucreze ca să facem mai bună viața pacienților”

De asemenea, Nicolae Ciucă a spus că toate autorităţile statului trebuie să lucreze împreună astfel încât să facă mai bună viaţa pacienţilor şi să nu-i împovăreze cu problemele sistemului de sănătate.

„Autorităţi şi decidenţi, să fim deschişi soluţiilor inovatoare, atenţi la recomandările specialiştilor şi, mai ales, la nevoile pacienţilor. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toţi cetăţenii, alături de accesul la educaţie pentru copiii noştri.

Doresc multă sănătate tuturor, iar semenilor noştri care se luptă cu această gravă maladie, încredere, speranţă şi putere!”, a transmis premierul, de Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, ce este marcată în prima duminică a lunii iunie.